RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Far dømt til fengsel for overgrep mot datter

Sist oppdatert:
Dalane tingrett har dømt en far til nær tre års fengsel for å ha misbrukt sin datter seksuelt fra hun var ti til hun var 13 år.

Retten la stor vekt på fornærmedes forklaring, og flere andre vitners forklaringer styrker datterens troverdighet, melder Stavanger Aftenblad.

Mannen, som er i 50-årene, nektet straffskyld for overgrep. Dommen er allerede anket til lagmannsretten, opplyser hans advokat Svein Erling Jensen til NTB.

Blant annet kom det fram i retten at jenta hadde fortalt andre om overgrep begått av faren, og at forklaringene var konsistente. I tillegg kom vitner med opplysninger som ifølge retten «sannsynliggjør en interesse hos tiltalte for seksuell aktivitet med yngre jenter». Samlet mener retten det er bevist ut over enhver rimelig og fornuftig tvil at flere overgrep fant sted.

Dalane tingrett har dømt mannen til fengsel i to år og ti måneder, noe som samsvarer med aktors påstand og også omfatter ulovlig oppbevaring av våpen. Han er også dømt til å betale datteren 100.000 kroner i oppreisning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere