*Nettavisen* Nyheter.

Far dømt for å ha ristet datter

Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Fireåringen ville ikke sove. Da tok pappa grep.

(dt.no): Den 37 år gamle faren kom hjem fra jobb en januarkveld i år. Han var sliten og stresset. Den fire år gamle datteren skulle legge seg.

Faren har forklart for Eiker, Modum og Sigdal tingrett at han skulle se på TV. Datteren ville ikke sove. Faren var inne hos henne to ganger. Fireåringen kastet ned bøkene fra hylla og sa at hun ikke ville legge seg, ifølge dommen.

Da rant det over for faren. Han tok tak i rumpa hennes og ristet henne. Først ble fireåringen stille. Så kom moren ut fra badet. Da gråt hun og fortalte at faren hadde ristet henne.

Faren tilsto

Faren forklarte for retten at han mener datteren reagerte så kraftig fordi det var første gang han brukte fysisk kraft mot henne.

Han tilsto å ha tatt tak i og ristet datteren sin. Og forklaringen hans stemmer overens med datterens forklaring, slår retten fast.

Retten legger vekt på at vold i nære relasjoner skal dømmes strengt. Det er lagt vekt på at handlingen har skjedd i hjemmet, og der skal barnet føle seg trygg.

Skjerpende

Hennes unge alder er også skjerpende. Det talte til tiltaltes fordel at han tilsto.

30 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år, ble straffen. I tillegg ble han dømt til å betale en bot på 5.000 kroner og oppreisning på 7.000 kroner til datteren.

Les flere saker på dt.no her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.