*Nettavisen* Nyheter.

Far dømt til fem års fengsel for familievold i mer enn 20 år

En norsk-marokkansk mann i 50-årene er i Oslo tingrett dømt til fem års fengsel for vold og grove trusler mot sine barn og sin kone.

25.04.14 15:56

Oslo (NTB): Forholdene han er dømt for skal ha pågått i 26 år.

I tillegg er han dømt til å betale om lag 1,1 millioner kroner i erstatning og oppreisning til kona og barna. Mannen nekter straffskyld.

«Det dreier seg her om et langvarig kontrollerende og krenkende regime fra tiltalte med langvarige overgrep i form av vold og trusler mot kone og seks barn. Barna var små da de ble eksponert første gang. I tillegg kommer selve frykten de fornærmede har hatt for å bli utsatt for vold», heter det i dommen.

- Han er kjent med resultatet og har fått en kopi av dommen. Vi skal ha en samtale om håndteringen av den, og det ligger absolutt an til en anke, sier mannens forsvarer, Thor Bache-Wiig, til VG.

Mannen flyttet til Norge på slutten av 80-tallet og giftet seg med en norsk kvinne som senere konverterte til islam. Under hovedforhandlingen i tingretten forklarte hun at ektemannen endret seg kort tid etter bryllupet og tok kontroll over alle sider ved hennes liv.

På midten av 2000-tallet kom familien i kontakt med barnevernet etter en bekymringsmelding fra skolevesenet om ett av barna, uten at det ble iverksatt tiltak.

Ett år senere rømte to av parets barn fra hjemmet på Østlandet og tok kontakt med barnevernet. Begge ble plassert bort. Barnevernet var i kontakt med familien inntil i fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag