*Nettavisen* Nyheter.

Far dømt til sju års fengsel for vold mot familien

En 50 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til sju års ubetinget fengsel for voldtekt av kona og grov vold mot sin familie over mange år.

14.03.14 07:02

I tillegg til den ubetingede dommen må han betale erstatning og oppreisning med 950.000 kroner til kona, tre av barna og ett av barnas søskenbarn. Beløpet er mer enn 300.000 kroner høyere enn det han ble dømt til å betale i Oslo tingrett, skriver Aftenposten.

I mer enn 15 år levde kone og barn i det retten beskriver som et skrekkregime hvor trusler og grov vold var daglig kost. Om barna kom for sent hjem fra skolen kunne faren bruke strøm mot kroppene deres. De ble svidd med glødende kniver, skamklippet, og løftet opp fra gulvet mens han tok kvelertak på dem, ifølge dommen.

Han er også dømt for å ha holdt barna tilbake og sperret dem inne mot deres vilje hos familien i Irak, og han er dømt for å ha voldtatt kona et 20-talls ganger.

Paret ble skilt for seks år siden, men mannen giftet seg på nytt i sitt hjemlandet i 2010.

Ifølge dommen er to av barna og deres søskenbarn påført varige skader av mishandlingen, og alle sliter med store, psykiske traumer. 50-åringen har snart sittet varetektsfengslet i to år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.