*Nettavisen* Nyheter.

Far dømt til tolv års fengsel for overgrep

DOM: Dommen falt i Gulating lagmannsrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

En mann er i Gulating lagmannsrett dømt til tolv års fengsel og til å betale nær fire millioner kroner i erstatning til datteren for over seks år med overgrep.

22.05.19 15:46

I september i fjor ble faren dømt til ni og et halvt års fengsel for å ha forgrepet seg jevnlig på datteren. Han anket dommen, og saken gikk i lagmannsretten tidligere denne måneden, skriver Bergens Tidende.

Retten fant det bevist at datteren i alle fall ble utsatt for tre hundre enkeltovergrep – fra hun var seks til hun var tolv og et halvt år.

Straffen er altså skjerpet med to og et halvt år, og erstatningskravet er mer enn doblet. Dommen er i tråd med påstandene fra aktor og bistandsadvokaten.

– Jeg konstaterer at lagmannsretten fastsetter en lengre tidsperiode for overgrepene, og at det legges til grunn nesten dobbelt så mange overgrep som i tingretten, sier mannens forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen.

Han mener det er vanskelig å finne forankring i rettspraksis for en så streng dom.

– Skyldspørsmålet er i utgangspunktet avgjort etter to runder i retten, med mindre man finner saksbehandlingsfeil. Men dette åpner i hvert fall for en anke til Høyesterett over straffen, sier Kristiansen.

Det den nå 18 år gamle kvinnen har forklart om overgrepene, senest i et avhør i april i år, legger lagmannsretten til grunn som bevist.

En sakkyndig har vurdert at hun er 49 prosent medisinsk invalid, og retten legger til grunn at det vil vare i minst ti år til fra i dag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag