*Nettavisen* Nyheter.

Får du dovann på tannbørsten?

Du bør være forsiktig med hvor du legger fra deg ting. Her er fem av de verste stedene du bør oppbevare mat og gjenstander.

01.04.08 07:07

(SIDE2:) Du ville ikke lagt tannbørsten i en gammel sko eller restemat i sofaen. Men dette er ikke de eneste stedene du bør unngå som oppbevaring.

MSNBC.com har plukket ut noen av de verste stedene du kan legge ting.

Det verste stedet for tannbørsten
Vasken.

Vasken befinner seg som regel i nærheten av toalettet. Når du drar opp, kan små dråper havne nesten to meter rundt toalettet - noe som ofte inkluderer vasken. Du bør derfor holde tannbørsten i et lukket skap.

Det verste stedet for veska
Kjøkkenbenken.

Håndvesker tiltrekker seg massevis av bakterier, og det er derfor ikke lurt å plassere den på samme benk som du tilbereder mat.

Det verste stedet for avkjøling av matrester
Kjøleskapet.

Varm mat bør avkjøles på kjøkkenbenken før du plasserer det i kjøleskapet. Dette gjelder først og fremst kjeler og boller med mat, fordi det tar lengre tid å avkjøle den midterste delen av maten enn den ytterste. Deler du opp maten i mindre deler og legger det i små beholdere, går det fortere å kjøle det ned.

Det verste stedet for medisiner
Medisinskapet.

Mange har et medisinskap på badet, noe som er praktisk og enkelt. Men ikke spesielt lurt. Temperaturen på badet blir høy hvis du bruker gulvvarme eller annen oppvarming av rommet. Det kan fort bli en høyere temperatur enn medisinene tåler. Medisiner bør oppbevares et mørkt, kjølig og tørt sted.

Det verste stedet for uvasket frukt
Kjøkkenvasken.

Kjøkkenvasken er et av stedene i huset med aller mest bakterier - ofte mer enn i toalettet. Så selv om du vasker frukten, bør du ikke legge den i vasken.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Annonsebilag