*Nettavisen* Nyheter.

Får du hjelp hvis uhellet er ute?

Foto: (NAF)

Før du drar bør du være sikker på at du får veihjelp hvis du trenger det.

14.06.11 10:16

Det er lett å tenke seg at man suser av gårde på landeveien i strålende sol, at barna spiser is i baksetet mens yndlingsmusikken strømmer ut av høyttalerne i bilen. Langt verre er det å tenke seg at noe går galt. Men hva om forstillingen ryker på en humpete vei langt inne i Telemark? Hva gjør du dersom den gamle kjerra bestemmer seg for å si takk for seg midt oppe på fjellet? Eller hvis den ikke vil starte fordi batteriet er flatt?

Uansett grunn
Optimist, sier du? Det kan nok likevel lønne seg å tenke gjennom spørsmål som disse før du drar av gårde. NAF-medlemmer får hjelp uansett årsak. Brekker du nøkkelen i et stresset øyeblikk, eller går tom for bensin, vil en av våre bergingsbiler være på pletten for å hjelpe.

NAF kan bil, og i over to av tre tilfeller reparerer vi bilen din på stedet. Er skaden så omfattende at bilen må settes igjen, finner NAF løsninger som får deg hjem eller videre til bestemmelsesstedet. Har du tilhenger eller campingvogn med deg på reisen, får du hjelp med denne også.

Avbryte ferien?
Aller viktigst er kanskje spørsmålet om veihjelp dersom du er langt hjemmefra. Tanken på for eksempel å stå langs en italiensk motorvei med en bil som ikke fungerer som den skal, kan være et mareritt selv for den mest reisevante. Da er det viktig at man har ordnet seg slik at ferien ikke blir ødelagt.

NAF samarbeider med bilklubber i hele Europa. Dette betyr at NAF-medlemmer har tilgang til over 10.000 veipatruljer i de europeiske landene. Det handler om å få hjelp på stedet, slik at man kan fortsette ferien sin som planlagt. Befinner du deg utenfor Skandinavia, og havner i en situasjon der bilen må på verksted i mer enn to dager, kan du få leiebil i inntil 30 dager.

Sjekk NAFs reisefordeler for medlemmer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.