RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Treningn.no)

Får du hold under trening?

Slik forebygger du den stikkende smerten.

(SIDE2): Hold eller sting er et avgrenset ubehag som vanligvis er lokalisert i siden av magen, like under ribbena. Det kan følges av en smerte i skulderen. Ubehaget kan variere fra skarp eller gjennomborende til mild krampe eller verking.

Artikkelen er levert av trening.no.

Noen ganger kan man trene deg gjennom ubehaget, men vanligvis er det så plagsom at man må redusere intensiteten eller stanse treningsøkten. Ubehaget gir seg oftest i løpet av få minutter etter at den fysiske aktiviteten har opphørt.

I en artikkel som ble publisert i Emergency Medical Journal i november har forfatterne undersøkt om det er bedre å drikke vann før en løpetur, eller å la det være, for å forebygge hold. Forfatterne gikk gjennom 112 studier, hvor to av disse hadde sett direkte på det aktuelle temaet.

Ettersom deltagerne i begge studiene hadde drukket vann før løpeturen, virker det usannsynlig at hold forårsakes av dehydrering. Deltagerne ble bedt om å faste i minst fem timer før testen ble utført, men ikke alle gjorde det.

Forfatterne konkluderer med at det å drikke mye rett før løpeturen, øker risikoen for hold i siden. Tidligere studier antyder at også større måltider rett før fysisk aktivitet kan disponere lettere for hold i siden.

For øvrig er det ingen vitenskapelig bevis for at å holde i en stein og lignende kan forebygge eller kurere hold i siden.

Les mer fra trening.no:

Hvorfor får vi «sting»?

Løper du raskere om du tøyer?

Muskelutmattelse hos eliteløpere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere