RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får du ikke julestemning nå ...

Foto: Timofey Cherepanov (Bulls Press)
Sist oppdatert:
Se de nydelige snøkrystaller!

(SIDE2): De bittesmå snøflakene rangerer i størrelse fra en til fem millimeter, og det er sjelden man med det blotte øye virkelig får se dem. Men disse bildene viser noen vakre utgaver som må gi litt julestemning i det som ser ut til å bli en snøfri jul.

Sjekk juleværet her!

Nitid arbeid
Det er 62 år gamle Timofey Cherepanov fra Moskva, Russland som har jobbet hardt for å få til disse fotografiene av skjøre snøkrystaller. Han fotograferer for det meste i hagen sin, på benker, gjerder og biler der snøflakene legger seg. De små krystallene er vanskelig å se til tider, noe som betyr et nitid arbeid for å få til så fine bilder.

Sekstagger og isnåler
Snøkrystaller dannes av regndråper som omdannes til krystaller i høyere luftlag når temperaturen er under frysepunktet. Ifølge Forskningsmagasinet ved Universitetet i Oslo er det ikke bare luftfuktigheten som bestemmer krystallenes utseende og hvor hurtig de vokser, temperaturen er også meget viktig. Snøkrystaller som vokser ved ulike temperaturer, får forskjellig utseende.

Snøkrystaller består som regel av sekstaggete stjerner, men i mer polare strøk med lav luftfuktighet opptrer snøkrystaller som isnåler.

4805

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere