RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får du penger igjen på skatten?

Sist oppdatert:
Du kan sjekke allerede nå om det blir ekstra ferietur eller restskatt på mandag.

Mandag 22. mars sender Skatteetaten ut selvangivelsen. Hvis du ikke orker å vente med å få beskjeden, kan du gjøre en enkel øvelse for å få oversikten allerede nå.

Du har nemlig fått tilsendt hva du tjente i fjor fra arbeidsgiveren din. I tillegg til dette har du fått oversikten over hvor mye du har betalt i skatt på forskudd. I januar fikk du også tilsendt kontooversikten fra banken og andre institusjoner. Oversikten over inntekter og forskuddskatten, pluss rente- og finansinntekter og oversikt over formuen, gir deg klarhet i hva du kan forvente på selvangivelsen.

Sjekk kalkulatoren
Ifølge Skattebetaleren.no kan man benytte skattekalkulatoren på skatteetatens side som hjelpemiddel . Skattebetaleren.no gir deg følgende eksempel på opplysninger du kan legge inn i skattekalkulatoren; brutto lønn på 500.000 kroner, 3.000 i renteinntekter, fagforeningskontigent på 3.600 og gjeldsrenter på 50.000 kroner. Dermed må du ut med 139.020 kroner i skatt dersom du ikke har formue.

Deretter sammenligner du beløpet fra kalkulatoren med det beløpet du har betalt i forskuddsskatt. Dermed finner du ut om du har råd til en ekstra ferieuke eller om det blir restskatt i juni.

780.000 bør grue seg
I følge den foreløpige skatteberegningen har rundt 2,4 millioner skattytere omtrent 26 milliarder kroner til gode. Omtrent 780.000 skattytere kan få restskatt på til sammen 11,7 milliarder kroner.

I fjor på samme tid lå om lag 850.000 skattytere an til en total restskatt på 12,5 milliarder kroner.

Foreløpige snittbeløp på restskatt i 2011 er rundt 15.000 kroner, mens gjennomsnittlig beløp til gode er omtrent 10.600 kroner.

- Dette er på samme nivå som tidligere år på samme tid. Husk at dette er foreløpige tall og det vil bli mange endringer før skatteoppgjørene i juni, august, september og oktober, sier senior kommunikasjonsrådgiver Eva Karin Dahle Rabben til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere