Gå til sidens hovedinnhold

Får eget sykehjem i Spania

Byggingen av Omsorgsbyggs sykehjem med 50 rehabiliteringsplasser i en forstad til Altea i Spania nærmer seg nå igangsetting. Dette blir første gang Oslo Kommune får sin egen institusjon i Spania.

Dette sykehjemmet blir spesielt for personer med behov for rehabilitering, gjerne eldre med behov for opptrening for å komme til hektene igjen etter et sykeleie. Sykehjemmet bygges på en skogkledt kolle i Montemlar, med utsikt over havet.

Stimulere livsgleden

- Noen uker med sol og varme kan stimulere livsgleden og gi dem tilbake kreftene de trenger til å bo i eget hjem, sier Thomas Bartholdsen, informasjonsansvarlig i Omsorgsbygg, til Lokalavisene Oslo.

Oslo Kommune har allerede et omfattende rehabiliteringstilbud i Spania, men dette vil bli første gang de får sin egen institusjon.

- Jeg tror dette vil bli oppfattet som veldig positivt for veldig mange eldre, sier Bartholdsen.

Lang behandling

Omsorgsbygg har siden 2005 arbeidet med planer om å etablere dette sykehjemmet, men sykehjemsprosjektet ble kraftig forsinket på grunn av en svært omstendelig behandling av reguleringssaken hos regionsmyndighetene i Valencia.

Prosjektet fikk formell godkjenning 14. november, og planen er nå å kunne komme i gang med det fysiske arbeidet i løpet av noen uker.

Følger Bærum og Bergen

Sylvi Listhaug, byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo, er forkjemper for at Oslo Kommune skal ha et godt behandlingstilbud i varmere strøk. Hun er veldig glad for at de nå vil komme i gang med byggingen av sykehjemmet.

- Både Bergen og Bærum har egne institusjoner, så da mener jeg at det er på tide at Oslo Kommune følger etter. Det blir veldig bra for oss å ha dette tilbudet til de som trenger det, sier Listhaug.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien