RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får forelegg etter Byford-ulykken(Ny)

Sist oppdatert:
Statadvokaten i Rogaland har utferdighet et forelegg til både Fred. Olsen Energys Dolphin Drilling og Statoil i forbindelse med den fatale ulykken på boreriggen Byford Dolphin
Statasadvokaten har utferdighet et forelegg på en million kroner til Statoil i forbindelse med ulykken som fant sted på boreriggen Byford Dolphin 17. april 2002.

Finansdirektør Jan Peter Valheim i Fred. Olsen Energy opplyser til iMarkedet at datterselskapet Dolphin Drilling på sin side har fått et forelegg på 1,2 millioner kroner.

Vurderer foreleggene

- Vi har fått dette akkurat, men det ser ut til at hendelsesforeløpet beskrevet stemmer overens med det vi fant i den felles granskningen med Statoil, sier Valheim til iMarkedet.

Byford Dolphin utførte boretjenester for Statoil på Sigyn-feltet i Nordsjøen da en 44 år gammel mann mistet livet. Riggen eies av Fred. Olsen Energy.

Statoil skal nå som vanlig foreta en gjennomgang av premissene for forelegget og skal deretter vurdere om forelegget skal vedtas, melder selskapet.

Valheim opplyser at de også nå vil vurdere forelegget.

I dialog

Ulykken førte til at Statoil overraskende terminert kontrakten på riggen, som skulle ha fortsatt for oljeselskapet frem til 9. oktober. Riggen gikk som følge av terminering i opplag, og FOE beregnet et inntektstap på 100 millioner kroner.

- Vi er i løpende dialog med Statoil om termineringen, sier Valheim til iMarkedet, men ønsker ikke å kommentere noe utover det.

Han bekrefter at et erstatningssøksmål fra FOEs side forløpig ikke er tatt ut mot Statoil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere