RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får fortsette med ulovlig fotball-samarbeid

Sist oppdatert:
NRK og TV 2s samarbeid om fotball på norske TV-skjermer er ulovlig, men kanalene får dispensasjon til å fortsette fordelingen av norske toppkamper.

NRK OG TV 2 fordeler norske fotballkamper seg i mellom. Noen tippeligakamper vises på TV 2, andre går på NRK og alle er fornøyde.

De to fjernsynskanalene har kjøpt rettighetene til sending av norske fotballkamper fra Norges Fotballforbund. Samarbeidet mellom NRK og TV 2 omfatter også fordeling og videresalg av betal-tv-rettigheter til kampene.

Denne praksisen er imidlertid forbudt, slår Konkurransetilsynet fast. De mener det slås ned på av konkurranseloven, men gir dem dispensasjon til å fortsette med de ulovlige samarbeidet.

Tilsynet har kommet til at samarbeidet gir en rekke effektivitetsgevinster. Derfor gir de dispensasjon til de to fjernsynskanalene, slik at de fortsatt kan fordele fotballkampene.

Konkurransetilsynet viser til at samarbeidet gjør at flere fotballkamper blir vist på TV, noe seerne nyter godt av. Annonsørene får på sin side mulighet til å velge kanal og fotballkamp som de vil annonsere i forbindelse med. Samtidig reduserer samarbeidet kostnadene til de to fjernsynskanalene.

Får selge videre

Konkurransetilsynet gir også NRK og TV 2 mulighet til å videreselge betal-tv-rettighetene til andre fjernsynskanaler, heter det i en melding.

Salg av disse rettighetene gjør at det er mulig for andre fjernsynsselskaper enn NRK og TV 2 å tilby norske fotballkamper. Tilsynet påpeker imidlertid at en eventuell utvidelse av samarbeidet vil gjøre at tilsynet vil se på saken på nytt.

Når det gjelder samarbeid om pris for visning av kamper på Internett, mener Konkurransetilsynet at dette gir mulighet til at flere kamper blir tilgjengelig for publikum. Samarbeidet kan også føre til flere nyvinninger innen salg av tjenester på Internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere