RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får hun Norges særeste navn?

Sist oppdatert:
17 år gammel bergensjente lot Facebook-brukere bestemme navnet hennes. Se flere andre kreative navnebytter her.

(iBergen.no) Klokken 18.00 fredag ettermiddag var avstemmingen over. Cathrine Lisleruds nye navn ble bestemt av Facebook-vennene hennes. Valget sto mellom «Bunny Føkk», «Snørrbjørg Tøffingsen» og «Speedy Gonzales». Vinneren ble førstnevnte.

Har du eller kjenner du noen som har et morsomt, spesielt eller festlig navn? Send tips til iBergen.no.

- Jeg kommer nok ikke til å hete det så lenge. Jeg gjør dette bare for å demonstrere og kommer til å ta tilbake mitt gamle navn etter et par uker. Men jeg har bestilt nytt visakort med «Bunny Føkk» på som jeg får på bursdagen min, forteller 17-åringen til iBergen.no. Hun fyller 18 år 28. oktober.

Veddemålet
I juni møtte iBergen.no Anders Stav som etter et veddemål med noen kompiser måtte forandre navnet sitt til Anders Trylle Stav. 29-åringen fra Bergen fikk godkjent navnebyttet sitt hos Folkeregisteret i mai. Han ville imidlertid ikke uttale seg til iBergen.no om det kreative navnebyttet hadde gitt ham bedre drag hos damene. Foreldrene hans derimot var ikke jublende glad for sønnens nye navn. Det var opphavsmannen.

- Jeg er godt fornøyd med det nye navnet og jeg har oppnådd det jeg ville oppnå, å utfordre den nye navneloven. Tiden vil vise om jeg kvitter meg med det. Så lenge synes jeg det er morsomt og vil beholde det, sa Trylle Stav til iBergen.no.

Gifter seg på 18-årsdagen
17 år gamle Cathrine Lislerud kom på det elleville stuntet for en drøy uke siden. Denne uken har hun blitt kjendis på grunn av stuntet sitt, torsdag kveld hadde svensk TV 4 et nyhetsinnslag om bergenseren. Navnebyttet gjør hun for å demonstrere hva hun synes om myndighetsalderen i Norge. Hun synes lite om at 18-åringer kan ta avgjørelser som navneskifte og giftermål selv. Derfor skal hun også gifte seg på 18-årsdagen sin i slutten av måneden.

- Det er en jeg kjenner litt fra før. Vi planlegger å dra til tinghuset for å gifte oss før vi skal ha stor bryllupsfest på utestedet Ovenpå i Bergen, sier hun.

Ekteskapet skal riktignok heller ikke vare så lenge. Det skal etter planen annulleres etter en måned.

Skal ikke være en ulempe
Selv om Anders Trylle Stav fikk godkjent navnet sitt av Folkeregisteret er det langt fra sikkert at det gis grønt lys til å hete «Bunny Føkk».

I navneloven heter det nemlig at «selv om de øvrige vilkår er oppfylt, skal en melding om å ta, endre eller sløyfe navn ikke godtas dersom vedkommendes personnavn ellers kan bli til vesentlig ulempe for vedkommende eller andre sterke grunner tilsier det».

Alle kjenner til Espen Thoresen Hværsaagod -Takkskalduha, men visste du at det også går mennesker rundt i Norgas land og heter Mari Dubedåre, Kim Dino Saur, Trond Henrik Eplet, Knut Gudergod Osland, Espen Keikoburger Scheide og Anders Batman Mjelle.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere