RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Meek, Tore (Scanpix)

Får hver sin forsvarer

Sist oppdatert:
Moland og Frenchs forklaringer spriker for mye.

- Jeg har nærmest handlet i nødverge. Slik som saken har utviklet seg de siste dagene måtte vi bare kaste oss rundt. Derfor har vi avtalt med advokat André Kibambe at han skal komme med en gang. De trenger to ulike advokater, sier nordmennenes norske advokat Marius Dietrichson til VG Nett.

Kan bli problematisk
Dietrichson antar at Kibambe tar over som forsvarer for Moland, men foreløpig har Dietrichson ikke selv snakket med de to drapsdømte nordmennene, ettersom retten nekter advokaten å se dem.

Det skal ikke være uvennskap mellom Moland og French, men Molands psykiske tilstand og hans forklaringer så langt kan utvikle seg i problematisk retning, tror advokaten.

Kibambe forsvarte nordmennene i første rettsrunde. Han bekreftet han vil være i retten fredag.

Les: - Jeg gråt for Afrika

Les også: - Jeg forårsaket at Abedi Kasongo døde

- Spriker
- Jeg kommer, og jeg skal gjøre mitt beste, sier han.

French sier at det for hans del, dersom det vurderes som fordelaktig. Da VG snakket med French torsdag, var det ikke avklart at de to skulle få hver sin forsvarer.

- Jeg kjenner ikke til at det er et tema, men dersom det blir vurdert som fordelaktig at vi har hver vår forsvarer er det for så vidt greit. Vi har jo etter hvert sprikende forklaring, sier French.

Leiesoldat
Den siste uken har begge forklart seg. Moland har blant annet fortalt retten at han er en leiesoldat, men at han nekter å oppgi hvem arbeidsgiveren hans er.

Han har forklart at vennen ikke visste hvorfor de skulle til Kongo.

Moland har også bekreftet at han har skrevet det såkalte tilståelsesbrevet, der han tilstår å ha drept sjåføren

French på sin side sier at Moland ikke drepte sjåføren Abedi Kasongo, men at han er psykotisk og ikke kan stå til ansvar for det han sier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere