Gå til sidens hovedinnhold

Får ikke jobbe sammen med mor

- Jeg føler meg skviset ut fra arbeidsplassen min, sier 36-åring.

Etter å ha jobbet i første etasje på Hovli sykehjem i Søndre Land kommune i ti år, var det vanskelig å få jobben tilbake etter endt svangerskapspermisjon.

- Søndre Land kommune vil ikke ha meg tilbake fordi mor jobber nattvakt der, sier Monica Nerli til OA.no.

36-åringen fra Hov forteller at hun ble svært skuffet og overrasket da hun før jul tok kontakt med kommunen for å få tilbake jobben som vikar etter endt svangerskapspermisjon. Hun skrev derfor et leserbrev til OA, som sto på trykk i forrige uke.

- Jeg har fått svært mange positive tilbakemeldinger på leserbrevet, kommenterer Monica.

- Jeg snakket med både personalsjef Guri Westbye Haugen og omsorgssjef Åse Flatland på telefon. De sa begge at det var laget en regel for over ti år siden som sier at foreldre og barn, ektefeller eller søsken ikke kan jobbe på samme avdeling.

Personalsjef Guri Westbye Haugen sier til OA at hun i den ene samtalen hun hadde med Nerli, ikke refererte til noen slik regel. Åse Flatland har avisa ikke fått snakket med.

- Vi har ingen regel som sier at foreldre og barn, ektefeller eller søsken ikke kan jobbe på samme avdeling. Men vi har en ønsket praksis om å unngå dette. Det er mulig det her har vært noe kommunikasjonsvansker og misforståelser. Vedkommende i denne saken har selvsagt mulighet til å jobbe innen andre deler av omsorgssektoren, for eksempel i annen etasje ved Hovli og i hjemmetjenesten, sier Syversen.

Les flere nyheter fra Oppland her.

Kommentarer til denne saken