RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke kysse på TV

Da Mette meldte seg på «Mamma søker kjæreste» kom sønnen med en betingelse: «Å kysse på TV, det kan du bare glemme».

(SIDE2:) Mette C. Winther (39) er en av tre single mødre som skal være med i TV3-programmet «Mamma søker kjæreste» Både hun og Christine Hvidtsten (23) forteller at de hadde et genuint ønske om å finne seg en kjæreste på programmet, for som de sier: «Hvor skal man ellers finne dem?»

- En av mennene jeg hadde valgt ut spurte meg om jeg oppriktig trodde jeg ville få meg en kjæreste på denne måten, og da sa jeg «ja, selvfølgelig». Samtidig tenkte jeg «hvorfor er du med?». Han gikk ikke videre, ler Mette.

Dating er tidskrevende
- Jeg har ikke tid til å møte menn ellers, forteller Christine, som er mor til ei jente på to år.

- Jeg har ikke barnefri annenhver uke, jeg kan ikke bare gå ut på byen når jeg måtte føle for det. Man må jo bli kjent med fyren uten å involvere ungen først, og det blir veldig vanskelig, sier hun.

- Og så har man jo internett da, men med fire barn har ikke jeg tid til å sitte foran dataen heller, forklarer Mette.

Ville ikke bli kjendis
Side2 møter de to mammaene til lunch samme dag som første episode skal vises på TV. Begge to meldte seg på etter tips fra venner og familie, og har absolutt ikke angret på det.

- Vennene mine mente jeg burde melde meg på og jeg tenkte «hvorfor ikke, jeg blir jo ikke plukket ut uansett». Og så to dager etter at jeg hadde sendt inn søknaden så ringte de fra TV3 og ville ha meg med, sier Christine.

Hvor mye kan du om reality? Test deg selv her: Er du en reality-junkie?

- Jeg var veldig lite lysten på å bli kjendis, så jeg var ganske skeptisk til å begynne med, men eldstesønnen min maste veldig på at jeg skulle bli med. Jeg spurte om det ikke gjorde noe at hele Norge fikk vite at moren hans var singel? «Det vet de uansett» sa han, ler Mette.

Etter en grovsiling gjort av TV3, satt kandidatene igjen med bilder og brev fra de mennene som hadde kommet gjennom nåløyet. Nå skulle ti menn velges ut av damene selv, og de fikk seg flere overraskelser da de endelig fikk møte dem.

- Det viste seg jo at de som jeg hadde som toppkandidater ut ifra bilde og brev, raskt ble bunnkandidater da jeg møtte dem, forteller Mette.

Fikk favoritter
Mette har fire barn i alderen 7-16 år som nok skulle ønske de kunne fått være enda mer involvert i prosessen.

- Jeg har måtte prate mye med dem, spesielt de yngste, og forklare at det er ikke sånn man normalt gjør det, med ti menn i slengen. Men de synes det var veldig spennende og vil møte alle som var med og være med på all filmingen og slikt. De fikk jo ikke møte noen før det var fire stykker igjen da, forklarer Mette som forteller at barna etter hvert fikk sine favoritter.

- Den eldste sønnen min på 16 sa at han ikke kom til å pleie meg når jeg blir gammel om jeg ikke valgte hans favoritt, mens den lille datteren min spurte om det var greit at hun gråt hvis jeg ikke valgte hennes favoritt. Det er klart det er utrolig vanskelig da.

Se bildekarusell nederst i saken

Christines datter er bare to år, så hun ble naturligvis ikke så involvert.

- For henne tror jeg det mest vare en gjeng med mennesker hun ikke klarte å forholde seg spesielt til. Når det bare var et par stykker igjen, så ble det mer sånn at hun husket dem.

Tøffe valg
Det å måtte sende mennene hjem var også ganske vanskelig ifølge de to, og de savnet mer tid til å bli ordentlig kjent med beilerne.

- Uansett hvordan du vrir og vender på det, så blir det jo «dumping» av noen du ikke kjenner. Det var ordentlig ubehagelig, sier Christine om utvelgelsen etter det første møtet.

- Før jeg skulle ta det første valget klarte jeg ikke å spise. Det er tøft og avise noen som du ikke kjenner, samtidig med at det bare blir verre jo bedre du blir kjent med dem, sier Mette.

Men angrer, det er det ingen av dem som gjør.

- Det var helt fantastisk. Jeg fikk være med på så mange ting jeg ellers aldri ville gjort. Jeg fikk reist mye, møtt flotte fyrer og blitt kjent med nye sider av meg selv. Jeg er kjempetakknemlig for at jeg fikk denne sjansen, sier Christine.

- Men kanskje litt for lite klining, spøker hun.

Se «Mamma søker kjæreste» på TV3 mandager klokken 20.30.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere