*Nettavisen* Nyheter.

Får ikke lov til å kalle seg byregjering

Raymond Johansen (Ap) presenterte onsdag sine sju kolleger i det han ønsker skal være en byregjering. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Regjeringen vil ikke la Raymond og Co få sin egen regjering.

22.10.15 21:28

Oslo (NTB): De rødgrønne i Oslo vil heller være byregjering enn byråd, men kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) sier det krever lovendring. Og det har han ikke tid til å drive med.

- Jeg har ikke tenkt å bruke tid og ressurser på å endre lover for at de skal kunne kalle seg regjering. Ærlig talt så har jeg viktigere oppgaver. Det burde de også ha, sier Sanner til VG.

Han påpeker at Norge allerede har en regjering, som er ledet av Erna Solberg.

Kommuneloven må endres dersom byrådet skal kunne kalle seg byregjering, opplyser professor Jan Fridthjof Bernt ved Universitetet i Bergen overfor avisen.

Raymond Johansen (Ap), som inntil videre er byrådsleder, forklarte onsdag at han med navneendringen ønsket å gjøre det lettere for folk å forstå styringssystemet i hovedstaden.

– Vi er ikke et råd, men en regjering. Det er et parlamentarisk system, og vi fatter beslutninger. Vi ønsker å kommunisere tydelig til byens befolkning hva vi er, sa han til NTB.

Overfor NRK anklager Johansen kommunalministeren for å være arrogant., og varsler at han uansett vil sende en søknad til departementet om navneendring. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.