*Nettavisen* Nyheter.

Får journalisten på dørmatta

Fra mars vil størsteparten av journalistens opplag bli levert til abonnentene med avisbud, fordi Posten har økt portoen med 60 prosent.

20.06.08 11:00

Journalisten underskrev fredag en intensjonsavtale med MediaPost om distribusjon av 80 prosent av bladets opplag. Distribusjonen skal skje ved hjelp av avisbudene til Orkla, A-pressen og Aftenposten, skriver fagbladet på egen hjemmeside.

De resterende 20 prosent av opplaget skal sendes med Posten som før. Abonnentene kan fortsatt velge om de ønsker Journalisten levert hjemme eller på arbeidsplassen.

– Dette gjør vi fordi Posten har økt portoen for A-blad, som Journalisten er i dag, med om lag 60 prosent. Når MediaPost overtar vil vi få distribusjon over natta igjen. Dette selskapet leverer bladet dagen etter at det er trykket. For å unngå forskjellsbehandling av abonnenter og medlemmer, vil derfor den delen av opplaget som etter dette skal gå gjennom Posten også gå som A-blad, forteller Journalisten-redaktør Trygve Aas Olsen til eget nettsted.

MediaPost har tidligere inngått distribusjonsavtale med fagbladet Utdanning, og flere blader er i samtaler med selskapet. MediaPost vil distribuere Journalisten på Østlandet og Sørlandet, samt deler av bladets opplag i Stavanger, Bergen og Trondheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.