*Nettavisen* Nyheter.

Får kritikk for pappapermisjon

FÅR KRITIKK: Statsråd Torbjørn Røe Isaksen får kritikk for pappapermisjon. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Ifølge Kristin Clemet er statsråder uerstattelige og kan derfor ikke ta ut lange permisjoner.

21.01.14 09:21

Civita-leder og tidligere Høyre-stsatsråd Kristin Clemet stiller seg kritisk til at statsråder kan ta ut lange pappapermisjoner, skriver VG.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kritiserer statsråd Røe Isaksen for pappapermisjon. Mener statsråder er uerstattelige. Foto: Knut Falch (Scanpix)

Clemet kritiserte først Audun Lysbakken, daværende SV-statsråd, da han sommeren 2012 gikk ut i permisjon.

Ifølge VG, stiller nå Civita-lederen seg kritisk til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isakesen (35), som blir pappa i juni.

- Det er ikke noe problem at en statsråd er borte ved for eksempel et kortvarig sykefravær. Men det er problematisk med lengre fravær på en helt annen måte når man er statsråd, enn det er i andre posisjoner. Som statsråd kan du ikke erstattes, sier Clemet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Audun Lysbakken fikk sterk kritikk for pappapermisjon som statsård i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Langvarig debatt
«Barn trenger far. Men det er det første leveåret de trenger ham minst. Hadde SV vært viktig nok for Audun Lysbakken, så hadde han fått noen andre til å passe baby akkurat nå», skrev Elin Ørjasæter i sin blogg i oktober 2012.

- Jeg hadde trodd at vi var kommet litt lenger enn at det blir et spørsmål, en debatt, om også menn skal ta ansvar for barn når de er små. Jeg trodde vi var ferdig med diskusjonen om hvorvidt det bare var kvinners ansvar. Hvis du er mann så kan du velge bort barnet ditt, og det synes jeg er gammeldags. Men jeg har full respekt for at Elin Ørjasæter mener det, men jeg står for et helt annet syn på familiepolitikken og fedrenes rolle, svarte Lysbakken til blogginnlegget.

Bedre rustet
Clemet understreker ovenfor avisen at departementet nå står bedre rustet i håndteringen av statsrådens permisjon enn hva de gjorde i 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.