RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Far må i fengsel etter fylletur med barna

Sist oppdatert:
En far fra Trøndelag er dømt til fengsel i 90 dager for vold og trusler under en chartertur til Tyrkia sammen med sine tre barn.

Ferieturen var preget av fyll, ifølge dommen fra Inntrøndelag tingrett. Mannens alkoholkonsum var av en slik art at han ikke klarte å ta seg av barna sine. Reiseselskapet måtte ordne med ekstrasenger for barna inne på rommene til andre personer i reisefølget, skriver Trønder-Avisa.

Det var også andre i reisefølget som fulgte opp barna ved å se til at de fikk i seg mat og var sammen med dem ved bassenget. Alle de tre barna var under ti år gamle på ferieturen.

Mannen i 40-årene var tiltalt for familievold, men retten kom fram til at denne paragrafen ikke kunne brukes i dette tilfellet fordi det ikke dreide seg om vedvarende og gjentakende mishandling. Mannen er i stedet dømt for legemsfornærmelser.

Han er dømt for å ha tatt kvelertak på to andre personer i reisefølget. Den ene av dem truet han også med å kaste ut av en balkong. Han er også dømt for å ha slått den ene datteren i skulderen.

Mannen har erkjent at han drakk alkohol under ferieturen, men mener at han ikke var overstadig beruset, bortsett fra én dag.

Da han landet på flyplassen på Værnes etter ferieturen ble han stoppet av politiet, og det ble tatt blåseprøve som viste en promille på 2,72. Mannen mener imidlertid at dette må være feil.

Én måned av den tre måneder lange dommen er gjort betinget.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere