RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får Majlo tilbake

KAMPEN FORTSETTER: Majlos skjebne er ennå ikke avgjort, hundefolket organiserer seg på Facebook for å støtte Majlo og familien.
KAMPEN FORTSETTER: Majlos skjebne er ennå ikke avgjort, hundefolket organiserer seg på Facebook for å støtte Majlo og familien. Foto: PRIVAT (PRIVAT)
Sist oppdatert:
Julen kom tidlig for Majlos eiere, som vant i retten for andre gang.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Torsdag ettermiddag kom beskjeden om at Frostating lagmannsrett opprettholdt dommen fra tingretten. Det betyr at amstaffen Majlo ikke skal avlives men blir sendt ut av landet.

- Jeg trodde ikke det var sant, jeg bare gråt og gråt, sier en lettet eier Monia Johansson til Dittdyr. Hun og samboer Daniel Wolak har kjempet for å redde Majlo siden 23. februar, da han ble hentet av politiet. De har ikke sett han siden.

Majlo har ikke gjort noe galt, men rasen amstaff er forbudt i Norge. Eierne har hele tiden tilbudt seg å flytte tilbake til Sverige med hunden, men Politidirektoratet ønsker å avlive den.

- Vi håper å se ham igjen før jul, men vi er redde for en ny anke, sier Johansson.

Les også: Pitbull bet politimann

Les også: Odin frikjent

Gjenforenes
Hundeeierne bor i Norge enda og avventer spørsmålet om en anke. Så fort Majlo slipper ut fra kennelen skal han til Polen, der han også er lovlig.

- Han skal få bo hos Daniels bror i Polen, som han vokste opp med. Vi vil ikke at han skal utsetets for mer stress, sier Johansson.

Når Majo er trygg begynner prosessen med å flytte tilbake til Sverige igjen.

Les også: Majlo må dø i Norge

Les også: Dette må du vite når du kjøper hund

Spesiell sak
- Dette er veldig gledelig og helt i trå med avgjørelsen i tingretten, sier advokat Sigvart Bilstad til Dittdyr.

Han avviser at en slik dom vil skape presidens for saker der farlige hunder blir sendt ut av landet.

- Dette er en spesiell sak, den faller inn under unntaket fra hovedregelen. Derfor blir ikke dommen stående som eksempel for tilbakeføring, sier han.

- Bør avlives
For å sikre en effektiv etterlevelse av forbudet mot farlige hunder mener Politidirektoratet at det er nødvendig at slike hunder normalt avlives når de oppdages av politiet, skriver Christian Pettersen fra Politidirektoratet i en e-post til Dittdyr.

Politidirektoratet må for øvrig gjennomgå dommen nøyere før det tas stilling til om man vil tilrå overfor Justisdepartementet at saken ankes, står det blant annet i e-posten.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere