RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får mer Goliat-areal

Sist oppdatert:
Oljeselskapene bak Goliat-lisensen i Barentshavet har blitt tildelt tilleggsarealer av regjeringen.
Regjeringen har i tråd med forvaltningsplanen besluttet å godkjenne søknad fra Eni Norge AS, på vegne av interessentskapet i utvinningstillatelse 229, om tilleggsareal til Goliatfeltet. De to andre deltagerne i feltet er Statoil og DNO.

Bakgrunnen for godkjennelsen er at det ifølge Oljedirektoratet, at tet er stor sannsynlighet for at de til nå påviste ressursene i Goliat-strukturen strekker seg ut over den eksisterende tillatelsen.

Tilleggstildelingen skal omfatte disse ressursene og også en oppsidemulighet som vil bli avklart gjennom en ny letebrønn.

- Disse mulige tilleggsressursene bør inkluderes i utvinningstillatelsen før en plan for utvikling og drift (PUD) på Goliat vedtas og innleveres til myndighetene. En PUD for Goliat forventes innlevert i 2008, med påfølgende stortingsbehandling, skriver OD i en pressemelding.

Interessentskapet i den nye utvinningstillatelsen, 229 B, blir etter forslaget lik den som er på feltet i dag med 65 prosent til Eni, 20 prosent til Statoil og 15 prosent til DNO.

Oljedirektoratets estimat for påviste ressurser per i dag er 40 mill. Sm3 oljeekvivalenter. Dette estimatet kan bli endret når ressursevalueringen av siste brønn er avsluttet, samt når resultater fra planlagte boringer foreligger.

Tilleggstildelingen ligger i beltet mellom 35 og 50 km fra grunnlinjen, hvor det i utgangspunktet ikke kan igangsettes ny petroleumsvirksomhet. Regjering gjør imidlertid et unntak.

- Petroleumsvirksomhet i allerede tildelte tillatelser t.o.m. 19. runde videreføres, nye utlysninger og tildelinger i TFO-området tillates, og det åpnes for utvikling av tilleggsressurser i disse områdene, heter det i unntaksbestemmelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere