RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får nytt cruise etter mareritt-tur

Foto: Privat/ANB (Privat/ANB)
Sist oppdatert:
Besetningen på cruisebåten isolerte ekteparet på lugaren i flere dager av frykt for svineinfluensa. Nå får de VIP-cruise som plaster på såret.

Ekteparet Anita og Tor-Arne Isaksen hadde gledet seg stort til det ukelange Middelhavs-cruiset med Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) i begynnelsen av august.

- For ett år siden ble Anita sykmeldt på grunn av ME, såkalt kronisk utmattelsessyndrom, så på det etterlengtede cruiset skulle hun endelig få samle krefter. Slik skulle det imidlertid ikke gå, sier Tor-Arne Isaksen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Isoleres på lugaren
Medieoppslag om mulig utbrudd av svineinfluensa på «Voyager of the Seas» like før parets avreise ble også avkreftet av RCCL. Men etter noen dager ombord velger paret å oppsøke lege om bord, slik instruksen er hvis man har influensalignende symptomer. De to er litt sår i halsen og har litt småhoste, men har verken feber, verk eller noen andre symptomer på den fryktede svineinfluensaen. Ekteparet Isaksen tror air condition-anlegget er skyld i at de ble litt snufsete.

Legen velger imidlertid å isolere de to i sin lugar i de fire gjenstående dagene av cruiset, til tross for at en hurtigtest viser negativt svar på influensa type A. Da legen skriver i sin rapport at Anita har feber og muskelsmerter, blir de to forbannet, og legen stryker senere dette fra en ny rapport han skriver ut.

Ikke opplevd maken
- De neste fire dagene blir en evig kamp fram og tilbake. Ingen vet noe og ingen har oversikt over noe. Småretter fra room service er heller ikke noe å leve på i fire dager, sier Tor-Arne til ANB.

Den erfarne brann- og ambulansemannen er opprørt over behandlingen de fikk om bord.

- Jeg har aldri opplevd maken til inkompetanse eller arroganse, sier han.

Forsikringsselskapet AIG Europe mener RCCL må ta støyten i denne saken, og skriver i sitt svar til ekteparet blant annet: «Cruiseselskapets lege har i denne saken utvist særdeles dårlige evner til fleksibilitet og vurderingsevne med hensyn til å kontrollere om sykdommen var reell, eller om det kunne være andre forklaringer på de ganske beskjedne symptomene som var framlagt».

Får oppgradert cruise
Denne uka fikk ekteparet en beklagelse og beskjed fra RCCL om at de får et nytt og oppgradert cruise som kompensasjon for det de ble utsatt for.

I tillegg bekoster RCCL ny flyreise i forbindelse med cruiset, samt utgifter til blant annet telefon. Det er ekteparet foreløpig fornøyd med.

- Det ligger jo tapte feriedager bak dette, så vi må også se på den biten, sier Tor-Arne Isaksen.

RCCL har kun en kort kommentar til saken:

- Alt tyder på at helsepersonell om bord etter beste evne fulgte de retningslinjene som gjaldt på skipet i den aktuelle situasjonen, heter det i en SMS fra RCCL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere