*Nettavisen* Nyheter.

Får Obama-millioner av Storberget

Foto: SAUL LOEB (AFP)

Justisministeren bevilger millioner før presidenten kommer til Oslo.

27.11.09 14:41

I tillegg holder Knut Storberget også døren åpen for en overskridelse på 42 millioner kroner. Årsaken er at Storberget ennå ikke vet helt sikkert om Obama ankommer Oslo onsdag 9. eller torsdag 10. desember.

- Mest krevende
- Dette er det største og mest krevende sikkerhetsopplegget som vi har opplevd i Norge. Det sier seg selv at utfordringene er mye større enn vanlig når den amerikanske presidenten kommer, sier Storberget til NRK.

I tillegg får Forsvaret en ekstrabevilgning på 12 millioner, for å bistå politiet med helikopter og annet utstyr. Tilleggsbevilgningene ble behandlet i statsråd fredag.

Til sammen 2600 politifolk fra hele landet skal jobbe i Oslo under besøket.

På Grand
Lite er spikret før den amerikanske presidenten ankommer, men det er kjent at han både skal bo på grand Hotel og at han skal møte statsminister Jens Stoltenberg.

- Vi fikk en ny bestilling i går. Den utvidet amerikanernes reservasjon av hele hotellet fra 9. desember fram til og med 11. desember, bekrefter direktør ved Grand Hotel, Svein-Petter Haslerud, til NRK.

Obama og Co legger dermed beslag på alle de 290 rommene, inklusive 52 suiter i to nett, i stedet for en, som først antatt.

Møter Jens
Det er fremdeles mye som ikke er kjent, men det er nå klart at den amerikanske presidenten i løpet av sitt besøk i Norge skal treffe statsminister Jens Stoltenberg.

- Hovedtemaet kommer til å bli klima. Det er nær kontakt mellom norske og amerikanske myndigheter nå, og det er noe av det vi er blitt enige om, sier ekspedisjonssjef Ingvard Havnen, leder av internasjonal avdeling ved Statsministerens kontor, til Aftenposten.no.

Møtet skal etter planen finne sted morgenen den 10. desember.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Saul Loeb

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.