RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Far og barn angrepet av åtte løse hunder

Sist oppdatert:
Etterpå ble de kjeftet huden full av eieren: - Hun ville slå ut tennene mine og kappe av meg beina, forteller Frode Jørgensen.

SIGDAL (DT.no): Frode Jørgensen og hans to barn opplevde sitt livs mareritt da de lørdag ble angrepet av åtte løshunder.

Både han og de andre på dugnaden ble mildt sagt forskrekket.

- Plutselig var de der. De begynte å løpe i sirkel omkring meg, bjeffet og snerret noe voldsomt mens de bet meg fra siden eller fra bak. Det var en veldig uhyggelig opplevelse, forteller Frode Jørgensen til Drammens Tidende.

Ifølge ham fikk hundeeieren etter hvert kontroll over tre av hundene. Hundene skal være av rasen border collie, eller noe lignende.

- De fem andre løp mot tvilling sønnene (12) mine og jagde dem over skoleplassen. Heldigvis kom de seg i sikkerhet før de fikk kjenne hundekjeften, fortsetter han.

Sikret bevis
Politiet ble varslet og førstebetjent Torstein Sjo Gustad rykket ut. Han bekrefter hundebittene.

- Jeg har vært der, tatt bilder, sikret bevis og avhørt den fornærmede. På grunn av en alvorlig trafikkhendelse i Hallingdal rakk jeg ikke å snakke med hundeeieren lørdag, men hun vil bli kalt inn til avhør i løpet av kort tid, forteller han.

Ifølge politimannen hadde hundene satt spor etter seg på begge beina til Jørgensen.

- Jeg hadde heldigvis på meg en tykk arbeidsbukse så skadene er noe begrenset, men det blødde fra begge beina mine, forteller Frode Jørgensen.

Mandag vil han anmelde den kvinnelige hundeeieren.

Ikke første gang
Ifølge Svein Jakob Hollerud er det ikke første gang denne hundeeieren er i konflikt med eggedølene. For en månedstid siden ble også han angrepet av en hundeflokk.

- Det var seks eller sju hunder som gikk til angrep. Før hundeieren fikk roet ned løshundene satt den ene hunden igjen med buksekneet mitt i kjeften. Hadde jeg ikke klart å komme meg inn i bilen som sto like ved kunne dette gått riktig ille, forteller han.

Dette forholdet er også anmeldt.

Tøff i trynet
Ifølge både Jørgensen og Hollerud er de begge kjeftet huden full av hundeeieren i etterkant.

- Hun ville slå ut tennene mine og kappe av meg beina, forteller Jørgensen.

- Jeg måtte brenne i helvete var hilsenen jeg fikk, legger Hollerud til.

Hollerud forteller om en ny uhyggelig episode søndag.

Jeg var på en musikkøvelse med noen barn på Eggedal skole. Plutselig kommer kvinnene gående, hun banker på vinduet og starter å sjikanere meg foran alle barna fordi jeg hadde anmeldt henne og hundeholdet. Jeg gikk ut for å skåne barna, men da truet hun med å sette en diger hund på meg, forteller han.

Han kommer til å anmelde dette også.

Mange barn
Hundeeieren bor ifølge Jørgensen og Hollerud like ved Eggedal skole. Der er det både barnehage, SFO og flere idrettsanlegg.

- Det er mange barn her veldig ofte. Når vinteren kommer kan det gjerne være 80-90 barn til start på karusellrenn i langrenn. Løypa går jo like forbi huset til hundeeieren, forteller de.

Holde barna hjemme
De voksne karene forteller at mange foreldre nå er redd for at barna deres skal bli skadet av disse løshundene. Flere har snakket om å holde barna hjemme fra skole og fritidsaktiviteter.

- Det er dessuten båndtvang på offentlig sted i Sigdal hele året, forteller Hollerud som en årrekke har vært lokalpolitiker for Venstre.

- Det stemmer at vi har en spesiell forskrift som regulerer dette. Hundeeiere plikter likevel å holde kontroll på dyrene sine uansett tid og sted. Gjør de ikke det er det også brudd på hundeloven, sier skogbrukssjef Kjell Ove Hovde i Sigdal kommune.

Rådmann Jens Sveaass i Sigdal er også kjent med episodene. Nå vurderer han å ta opp forholdene i det lokale politirådet.

- Bare oppspinn
Hundeeieren deler ikke versjonen Jørgensen og Hollerud presenterer.

- Dette er oppspinn og løgn. Jeg kommer til å anmelde dem for trakassering, forteller eieren til Drammens Tidende.

Eieren har i alt 13 hunder. Seks av rasen border collie, og sju akita inu. Eieren forteller at hun driver både med oppdrett og hundeskole. Eieren flyttet til Eggedal i slutten av august i år.

- Jeg har kjøpt hus og flyttet hit for å få fred å ro, forklarer den omstridte hundeeieren.

Les flere saker i Drammens Tidende her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere