KRISTIANSUND: Da Anders og Ingunn Nonstad fløy sammen onsdag, var det første gangen at en far og datter flyr helikopter sammen i Norge. De fikk i går dispensasjon fra de strenge reglene om at ansatte i samme familie ikke skal fly helikopter sammen. Med til sammen 30 års piloterfaring delte de ikke familiens bekymring for at noe skulle kunne skje.

Pappa Anders skal pensjoneres og datter Ingunn skal ut i svangerskapspermisjon. Dermed ble denne turen en «once in a lifetime»-opplevelse for far og datter.

Ingunn har vært fascinert av flyving siden hun var barn, og søkte flyskolen som 18-åring. Da hun ikke kom inn utdannet hun seg isteden til sivilingeniør og lektor. Men etter endt utdanning var det fortsatt flyving som lokket mest.

– Jeg tok utdanning i USA, og føler endelig at jeg er kommet på rett hylle, sier Ingunn til Tidens Krav.

Det var en stolt pappa og kaptein som satte seg ved siden av sin datter og styrmann Ingunn i helikopteret som skulle fly 19 offshorearbeidere til Heidrun-plattformen i går. De to hadde arbeidsdelingen klar:

– Jeg skal fly, pappa skal ta radioen og papirarbeidet, sa Ingunn, og innrømte at hun var litt ekstra spent før den historiske turen.

– Jeg vil jo helst at han skal synes at jeg er flink...

Ingunn har planer om å gå i farens fotspor også etter at han pensjonerer seg. Anders skifter i dag mellom å fly oljearbeidere mellom helikopterbasen i Kristiansund og oljeinstallasjonene, og på å fly redningshelikopteret som er stasjonert ute i Norskehavet.

– Å fly redningshelikopter er drømmen, sier Ingunn til Tidens Krav.