RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Dyrekadavrene ligger mellom de to populære fisketjennene som utgjør Bjortjennene. Foto: Frode Gustavsen.
Dyrekadavrene ligger mellom de to populære fisketjennene som utgjør Bjortjennene. Foto: Frode Gustavsen.

Far og sønn fant 25 dyrekadavre i turområde

Sist oppdatert:
25 dyrekadavre i full oppråtning var det fryktelige synet som møtte Willy Sjåvaag og sønnen på en skogstur i Vegårshei i helga.

(TVEDESTRANDSPOSTEN.NO): - Jeg har hatt dette som turområde siden 60-70-årene. Så da sønnen kom på besøk i helga, bestemte vi oss for å ta en kjøretur opp hit. Ved Bjortjennene fikk vi øye på et par fisk som vaket, og stanset for å gå ut og se, sier Sjåvaag til Tvedestrandsposten.

De to tjernene som utgjør Bjortjennene ligger på veien inn mot Våjemyrene, og er populære å fiske i. Like i nærheten ligger det også et naturreservat.

- Luktet forferdelig

De hadde kun gått noen få meter da de ble møtt av et forferdelig syn. På et lite område av myra lå til sammen 25 dyreskrotter spredd rundt.

Rundt kadavrene svermet det av fluer, og det krydde av maur og makk .

- Det luktet helt forferdelig, sier Sjåvaag, og forteller at både han og sønnen ble sjokkert over funnet.

- Jeg synes det er ille at man kaster fra seg døde skrotter midt i et turområde, sier han.

Da Tvedestrandspostens fotograf besøkte stedet i går, talte han i alt ni grisunger, 14 lam og en sau på et konsentrert område.

Politiet reagerer

Tvedestrandsposten har vist bildene til miljøkoordinator Torvild Selås i Agderpolitiet. Han sier det er uvanlig at noen kaster fra seg så mange døde dyr på denne måten.

- Jeg antar det er dyr som har dødd en naturlig død, men dette er langt fra den riktige måten å kvitte seg med kadavrene på. Spesielt ille synes jeg det er når det er snakk om så mange dyr. Ut fra miljøhensyn vil jeg si det teller i negativ retning at dyreskrottene er kastet i et turområde, i nærheten av vei der folk ferdes og like ved et fiskevann, sier Selås, som vil undersøke saken nærmere.

Han legger til at det kan ligge formildende momenter bak, og at han derfor ikke ønsker å være for bastant før han har snakket med den eller de som står bak.

Revejakt?

Ei jaktbu er satt opp like ved funnstedet.

Etter det Tvedestrandsposten får opplyst av kjentfolk på stedet skal hensikten med å plassere de døde skrottene her være at de skal benyttes som åte til revejakt.

Da Tvedestrandsposten besøkte stedet i går, talte han i alt ni grisunger, 14 lam og en sau på et konsentrert område. Foto: Frode Gustavsen.

Les flere saker fra Tvedestrandsposten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere