RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Jakobsen (Østlands-Posten)

Far og sønn siktet

Sist oppdatert:
Far og sønn er blant de fem pågrepne etter drapet i Larvik.

Vestfold politidistrikt har pågrepet og siktet ytterligere to personer i forbindelse med at en 35 år gammel mann ble skutt og drept i Larvik natt til mandag 24. september. I alt fem personer er dermed siktet for drap eller medvirkning til drap. Det skriver politiet i en pressemelding tirsdag formiddag.

Én av de to siste pågrepne - en 42 år gammel mann - skal være faren til en 20-åring fra Sandefjord, som ble pågrepet mandag. Det skriver Østlands-Posten.

Hevnmotiv
Østlands-Posten skrev i dag at motivet for drapet kan være en personlig hevn. Etter det Østlands-Posten erfarer skal en av teoriene som politiet jobber etter være at sønnen hevnet faren fordi drapsofferet hadde et kjærlighetsforhold til en kvinne som hadde forlatt faren til fordel for avdøde. Dette skal faren ha tatt svært tungt.

Politiet ønsker ikke å kommentere hva de siktede har forklart i avhør, annet enn at de nekter straffeskyld.

- Vi er blitt gjort oppmerksom på de opplysningene som pressen har, men vi må gå bredere i vår etterforskning, sier politiinspektør Magnar Pedersen til Østlands-Posten.

Arrestasjonen av faren kan tyde på at politiet anser denne teorien til å stemme godt overens med drapsmotivet.

Fremstilles for varetektsfengsling
Sønnen (20) blir nå fremstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett. Saken går for lukkede dører fordi politiet ønsker å holde alle kort tett til brystet i etterforskningen.

Ytterligere en 20-åring fra Larvik blir fremstilt for varetektsfengsling i dag.

Politiet vil også vurdere å begjøre kvinnen som ble pågrepet mandag, varetektsfengslet.

VG skriver også at avdøde og den siktede 42-åringen tidligere skal ha vært innblandet i samme voldsepisode.

Den avdøde er den 35 år gamle Tom Raymond Hansen. Han ble skutt og døde etter kort tid av skadene han ble påført. En foreløpig obduksjonsrapport vil trolig ankomme politiet i løpet av tirsdagen.

Advokat Siv Hallgren i Advokatfirmaet Elden er oppnevnt som forsvarer for den eldste av de to nye pågrepne. Den yngste har fått oppnevnt advokat Sigurd Ihlen.

Mandag ble advokat Jonny Sveen og Jon Anders Hasle oppnevnt som forsvarere for de to 20-åringene som ble pågrepet kort tid etter ugjerningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere