To personer ble funnet døde i Velledalen i Sykkylven på Sunnmøre søndag. Politiet mistenker at de har blitt drept av okser.

Mandag ettermiddag frigjorde politiet i Møre og Romsdal deres identitet. Det var far og sønn Odd Kåre Fet (78) og Ole André Ramstad Fet (52) som ble funnet døde.

Tony Gjerde som er seksjonsleder ved Sykkylven lensmannskontor opplyser i en pressemelding om at de etter samtaler med pårørende vet at de to skulle av gårde for å flytte to okser mellom beiter.

Ble funnet døde på beitet

Gjerde opplyser at politiet fikk meldingen ca. klokken 22.30 søndag kveld – via AMK.

Ambulansepersonell og luftambulansen var på stedet og livreddende tiltak ble satt i gang, men livet deres stod ikke til å redde.

– Noe har hendt som har gjort at dyrene har gjort utfall, og skadet de to slik at det har endt med at far og sønn har mistet livet. Hvordan dette har gått til vet vi ikke detaljene rundt, sier seksjonslederen.

– En svært tragisk ulykke

Sykkylven-ordfører Odd Jostein Drotninghaug sier til avisa at de pårørende blir ivaretatt av omsorgsberedskapen i kommunen.

– Vi involverer de som trengs, sier han.

Seksjonsleder Tony Gjerde på Sykkylven lensmannskontor opplyser i en pressemelding at politiet fremdeles holder på med å kartlegge omstendighetene rundt hendelsen som de karakteriserer som en svært tragisk ulykke.

– Det er ikke mistanke om det har hendt noe kriminelt. De pårørende ber om ro rundt sin egen situasjon og den tragiske omstendigheten de står i. Dette omfatter også unødig trafikk i området der hendelsen inntraff, sier seksjonslederen.

Les også: Pågrepet skytter i Oslo er tidligere forvaringsdømt – nekter straffskyld