*Nettavisen* Nyheter.

Far og sønn dømt for klimakvotejuks

Oslo (NTB): En far og en sønn er i Oslo tingrett dømt til fengselsstraffer og må i tillegg betale staten over 100 millioner kroner for bedrageri med klimakvoter.

For den 33 år gamle sønnen lyder straffen på seks års fengsel, samt inndragning av 20 millioner kroner. Fra før er 62 millioner kroner inndratt fra 33-åringen. Hans 56 år gamle far er dømt til fem års fengsel og inndragning av 25 millioner kroner, skriver VG. I tillegg er de fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet eller sitte i bedriftsstyrer.

Dommen er likevel mildere enn aktors påstand om åtte års fengsel og inndragning av 392 millioner kroner. Påtalemyndigheten fikk heller ikke medhold i den delen av tiltalen som gjaldt den såkalte mafiaparagrafen. den virker straffeskjerpende for lovbrudd begått «som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe».

Sammen med fem andre var de to mennene tiltalt for å ha brukt handel med klimakvoter til å unndra moms. Dette mener politiet skjedde mellom oktober 2009 og februar 2010.

Forsvarerne til de to dømte mennene sier de nå vurderer hvorvidt de skal anke dommen. VG skriver at en tredje person er dømt til fire års fengsel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.