Gå til sidens hovedinnhold

Far og stesønn siktet for grove overgrep

Ålesund (NTB): En far og hans stesønn på Sunnmøre er siktet for grovt seksuelt misbruk av tre barn under 14 år. Moren til barna er siktet for passiv medvirkning til overgrepene.

De tre ble pågrepet og siktet allerede i mars i år da norsk politi ble tipset om forholdet av canadisk politi.

Faren har sittet i varetekt siden da, mens den omfattende etterforskningen har pågått. Ifølge Aftenposten vil politiadvokaten i Sunnmøre politidistrikt overlevere sin innstilling til statsadvokatene før jul.

- Dette er en svært omfattende og grov sak. Vi har hatt mye bistand fra Kripos, og opptil ti etterforskere har arbeidet fulltid med saken det siste halvåret, sier etterforskningsleder Inger Myklebust Ferstad.

Familiefaren i 40-årene har selv dokumentert overgrepene ved å filme at han forgrep seg på sine to yngste barn. Filmene har deretter blitt distribuert i et verdensomfattende nettverk av overgripere. Mannen erkjenner straffskyld for forholdene han er siktet for.

Også et av konas barn fra et tidligere forhold skal ha blitt misbrukt av mannen. Kona er siktet for passiv medvirkning fordi politiet mener at hun visste om overgrepene de tre barna ble utsatt for, men ikke grep inn. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler