RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får pålegg etter Draugen-lekkasje

Sist oppdatert:
Oljeselskapet Shell kan vente seg et pålegg etter at Oljedirektoratet nå er ferdig med granskning av oljeutslippet på Draugen-feltet 19. mai i år
Olejutslippet på Draugen var på 750 kubikkmeter olje, og er det tredje største i norsk sokkels historie.

Granskningen gjennomført av OD sammen med Kystdirektoratet og Statens Forurensningstilsyn (SFT) skyldes sprekkdannelse i endekopling og uklare rutiner i forbindelse med oppstart av produksjonen på feltet.

OD har varslet operatørselskapet Shell om pålegg knyttet til kvalitetsikring og oppfølging av leverandører og rutiner for oppstart og drift av undervannsinstallasjoner.

- I varselet om pålegg inngår også at Shell må gjennomgå sin dokumentasjon knyttet til beredskap på Draugen for å sikre at nødvendige tiltak settes i verk, og for å sikre at blant annet ansvarsforhold og opplæring er klart beskrevet,s kriver OD i en pressemelding.

Kystdirektoratet og SFT har ennå ikke tatt stilling til reaksjonsform i forhold til hendelsen.

Det største utslippet skjedde på Ekofisk Bravo i forbindelse med oljeutblåsningen i april 1977. Da ble det sluppet ut ca 12.700 m3 råolje i løpet av den uken utblåsningen varte. I 1992 var det et oljeutslipp på 900 m3 på Statfjord-feltet som følge av at en ventil på slange til lastebøye ble forlatt i åpen stilling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere