*Nettavisen* Nyheter.

Får reise utenlands for behandling

BESØK PÅ SYKEHUSET: Opposisjonsleder Vitaly Klitsjko, som fredag besøkte Bulatov på et sykehus i Kiev, anklager regjeringstro folk for å stå bak bortføringen og mishandlingen av Bulatov. Foto: (AP)

Den ukrainske aktivisten Dmytro Bulatov, som sier han ble bortført og torturert, får forlate sykehuset i Kiev og reise til Latvia for behandling.

02.02.14 19:28

Kiev (NTB-Reuters): Opposisjonsleder Vitalij Klitsjko opplyste søndag at innenriksdepartementet har forsikret ham om at Bulatov nå fritt kan forlate landet.

Dmytro Bulatov har vært med på å organisere demonstrasjonene mot Ukrainas president Viktor Janukovitsj de siste ukene. Men 22. januar forsvant han, for så å dukke opp igjen blodig og tilsynelatende forslått åtte dager senere. Selv hevdet han å ha blitt bortført av menn med russisk aksent, som skal ha torturert ham.

Flere av Bulatovs medaktivister har siden innleggelsen fredag oppholdt seg på sykehuset for å passe på ham. De har fryktet at politiet ville pågripe ham og sikte ham for å ha organisert massedemonstrasjoner.

Det er fortsatt uklart hvem som skal ha stått bak den angivelige mishandlingen. Saken har skapt internasjonal fordømmelse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.