RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BESØK PÅ SYKEHUSET: Opposisjonsleder Vitaly Klitsjko, som fredag besøkte Bulatov på et sykehus i Kiev, anklager regjeringstro folk for å stå bak bortføringen og mishandlingen av Bulatov.
BESØK PÅ SYKEHUSET: Opposisjonsleder Vitaly Klitsjko, som fredag besøkte Bulatov på et sykehus i Kiev, anklager regjeringstro folk for å stå bak bortføringen og mishandlingen av Bulatov. (AP)

Får reise utenlands for behandling

Sist oppdatert:
Den ukrainske aktivisten Dmytro Bulatov, som sier han ble bortført og torturert, får forlate sykehuset i Kiev og reise til Latvia for behandling.

Kiev (NTB-Reuters): Opposisjonsleder Vitalij Klitsjko opplyste søndag at innenriksdepartementet har forsikret ham om at Bulatov nå fritt kan forlate landet.

Dmytro Bulatov har vært med på å organisere demonstrasjonene mot Ukrainas president Viktor Janukovitsj de siste ukene. Men 22. januar forsvant han, for så å dukke opp igjen blodig og tilsynelatende forslått åtte dager senere. Selv hevdet han å ha blitt bortført av menn med russisk aksent, som skal ha torturert ham.

Flere av Bulatovs medaktivister har siden innleggelsen fredag oppholdt seg på sykehuset for å passe på ham. De har fryktet at politiet ville pågripe ham og sikte ham for å ha organisert massedemonstrasjoner.

Det er fortsatt uklart hvem som skal ha stått bak den angivelige mishandlingen. Saken har skapt internasjonal fordømmelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere