RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får selge barbert Windows

Foto: Microsoft
Sist oppdatert:
Microsoft og EU-kommisjonen er blitt enige om at programvaregiganten kan selge en barbert utgave av operativsystemet Windows.

Windows-versjonen får navnet «Windows XP Home Edition N», kunngjorde Microsoft mandag, ifølge Reuters.

Avtalen representerer et lite skritt på veien i Microsofts lange kamp mot EU-kommisjonen, som i fjor slo fast at programvareselskapet hadde misbrukt sin tilnærmede monopol-stilling for å knuse konkurrentene. Microsoft ble ilagt en bot på 500 millioner euro og fikk beskjed om å legge om praksisen.

Uten Media Player
EU-kommisjonen ga beskjed om at Microstoft kunne selge en versjon av Windows uten Windows Media Player, men det tok lang tid før partene ble enige om navnet på pakken.

EU-kommisjonens tiltak overfor Microsoft er ment å åpne markedet for alternative multimedia-avspillere, blant annet fra RealNetworks og Apple.

Frykter forvirring
Microsoft-advokat Horacio Gutierrez sa partene ble enige om navnet «Windows XP Home Edition N« og «Windows XP Professional Edition N» etter at kommisjonen hadde avslått ti andre navneforslag.

- Vi har en del betenkeligheter med det valgte navnet, fordi vi frykter det kan skape forvirring hos brukerne. Men vi vil akseptere kommisjonens navneforslag for å komme videre, sier Gutirrez ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere