RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Robin Røkke Johansen (Finnmark Dagblad)

Får selge øl og bensin

Sist oppdatert:
Skaidis dagligvarebutikk i bensinstasjondrakt får selge øl.

Man må nærmest være byråkrat for å skjønne at Statoil på Skaidi ikke er en bensinstasjon.

Skaidikrysset er nav for fylkets hovedfartsåre, E6. Statoils bensinpriser lyser i vinternatta og man kan bli fristet til å tro at dette er en bensinstasjon, men nei: Per definisjon er forretningen en dagligvareforretning. Derfor tillater kommunen ølsalg i butikken, skriver Finnmark Dagblad.

- Vi selger egentlig bare drivstoff ved siden av, vi driver dagligvarebutikk. Og så har vi tilfeldigvis på statoiluniform, sier Karianne Jakobsen, butikkmedarbeider ved Statoil på Skaidi i Kvalsund kommune til avisen.

Kvalsund kommune har godkjent butikken som dagligvarehandel.

I Norge er det forbudt for bensinstasjoner å selge øl, men enkelte bensinforhandlere krever nå å få selge øl på lik linje med dagligvarebutikkene.

- Forskjellsbehandlingen må opphøre, sier Jan Carho i Bensinforhandlernes Bransjeforening (BFF) til Vårt Land.

Reitan Gruppen, som både eier bensinkjeden Uno X og dagligvarekjeden Rema, har utstyrt flere dagligvarebutikker med bensinpumper rett utenfor inngangsdøren. Denne utviklingen provoserer bensinforhandlerne.

- Akkurat som dagligvarehandelen får selge øl, bør bensinstasjoner få selge en lovlig vare, sier daglig leder Jan Carho i BFF.

Les flere saker på Finnmark Dagblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere