Får sitt slott denne uken

Foto: (Scanpix)

Victoria og Daniel overtar sitt nye hjem.

11.03.10 14:12

(SIDE2): Det er ni måneder til det kongelige bryllupet skal stå - men det svenske paret overtar sitt nye hjem slottet Haga denne uken, nærmere bestemt 1. oktober.

Men kronprinsesse Victoria (32) og Daniel Westling (36) skal etter planen først flytte inn etter bryllupet, skriver Se og Hør.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Gitt av regjeringen
Slottet ligger i Solna nord for Stockholm, og var en i årevis hjemmet til den svenske kongefamilien og var kong Carl Gustafs barndomshjem.

På 1960-tallet ga den nåværende kongens farfar kong Gustav Adolf regjeringen rett til å disponere slottet, og siden da har det stort sett blitt brukt som gjestebolig for prominente gjester ved for eksempel statsbesøk. Etter at den svenske kongen omkom i en flyulykke i 1947, flyttet prinsesse Sibylla og de fem barna inn på Stockholms slott.

Det var lenge spekulasjoner i hvor Victoria og Daniel skulle bygge og bo, men til slutt var det den svenske regjeringen som i vinter tok initiativet til at det kommende kronprinsparet skal få overta Haga slott.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pusser opp
Ifølge svenske Aftonbladet skal paret selv innrede slottet og leter for tiden både etter nye møbler og tapeter som skal pryde hjemmet deres.

Slottet har 30 rom, men diskusjon om planløsning og hvilke rom som skal bli barnerom er allerede i gang.

- De trenger blant annet et privat kjøkken og et barnerom. Planene er jo at en barnefamilie skal bo her, sier stattholder ved slottet, Lennart Ahlgren til den svenske avisen.

Victoria og Daniel har blitt observert i diverse designerbutikker i den svenske hovedstaden de siste månedene, så det er helt klart at oppussing i tillegg til bryllupsplanlegging er det som står på tapeten...

Ett av ti
Haga slott, som ble oppført i årene 1802-1805 og er bygget i italiensk stil, er bare ett av ti ulike slott den svenske kongefamilien disponerer.

Det kongelige slott i Stockholm er kongefamiliens representasjonsbolig, og Drottningholms slott er deres permanente hjem like utenfor Stockholm, mens Solliden slott er sommerboligen på Öland.

Se bilder av alle slottene under!

2412

Kilder:Aftonbladet, Se og Hør, Wikipedia, Det svenske konghusets hjemmesideog Bygdeposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag