RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får skryt for jobben

Sist oppdatert:
Finansministeren hyller Knut Kjær for oljefondets suksess.
Finansminister Kristin Halvorsen (SV) gir Knut Kjær avtroppende sjef for Norges Bank kapitalforvaltning, en stor del av æren for oppbyggingen av Oljefondet.

Onsdag ble det kjent at Kjær trekker seg som sjef for Norges Bank Investment Management, som har ansvaret for forvaltningen av Statens Pensjonsfond – Utland, trekker seg fra sin stilling. Ti år er nok, mener han.

Med seg ut døren får han en solid dose med skryt fra sjefen de siste to årene. Kristin Halvorsen viser til at Norge fører en økonomisk politikk som innebærer at vi sparer deler av våre inntekter til beste for kommende generasjoner.

- Vi hadde ikke klart å bygge konsensus rundt dette om det ikke var tillit til at oppsparte midler blir forvaltet på en klok og profesjonell måte, uttaler finansministeren i en kommentar til NA24 og mener at Norges Bank har i løpet av de siste ti årene bygget opp en forvaltningsorganisasjon i internasjonal toppklasse.

- Knut Kjær har en stor del av æren for dette. Vi er derfor takknemmelige for den store innsatsen han har lagt ned i oppbyggingen av Norges Bank Investment Management, legger hun til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere