Far som er siktet for drap på sin ti uker gamle baby fengslet i fire nye uker

Erkjenner ikke straffskyld.

04.12.15 10:37

En 29 år gammel mann fra Oslo ble torsdag varetektsfengslet i ytterligere fire uker, siktet for drap på sin ti uker gamle baby i desember i fjor.

Mannens forsvarer, Arne Gunnar Aas, er i utlandet og har foreløpig ikke sett fengslingskjennelsen. Han vil derfor ikke kommentere saken. 29-åringen erkjenner ikke straffskyld.

Oslo-politiet er nå inne i en avsluttende fase av etterforskningen av saken.

Obduksjonsrapporten viser at gutten døde av blant annet surstoffmangel og infarkter i hjernen, dette skal skyldes filleristing.

Også den lille guttens mor (30) er siktet for drap. Hun ble løslatt tidligere i høst, etter at hun forklarte at samboeren hadde vært hardhendt med babyen.

- Sterkere mistanke mot faren

Bakgrunnen for at mannen fortsatt holdes av politiet, er at mistanken mot ham er sterkere enn mot babyens mor.

- Siktelsen mot dem er den samme, men mistanken mot faren er sterkere enn mot moren, men siktelsen mot henne er på ingen måte frafalt, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Kari Kirkhorn, til Nettavisen.

Betyr det at politiet mener at det var faren som utførte volden, men at moren visste om det?

- Det er vanskelig å konkludere, men når det kommer til skadeutførelsen sier jeg ikke noe mer enn at mistanken mot faren er sterkere. Siktelsen mot dem begge går på utførende og medvirkende.

Går mot tiltale-innstilling fra politiet

For å fortsatt holde 29-åringen fengslet bruker politiet straffeprosesslovens paragraf 172, en bestemmelse som krever mye sterkere mistankegrunnlag enn 50 prosent sannsynlighet for at vedkommende er skyldig i lovbruddet.

Kirkhorn i politiet vil ikke si hva deres endelige innstilling til statsadvokaten blir, men sier til Nettavisen at bruken av paragraf 172 tilsier at det vil bli bedt om tiltale.

Politiadvokaten regner med at innstillingen kan oversendes til statsadvokaten rett over nyttår.

- Skjedd flere ganger

Det var 13. desember i fjor at foreldreparet møtte opp på Ahus med den ti uker gamle babyen. Guttens tilstand gjorde at helsepersonellet slo alarm, og foreldrene ble avhørt samme dag.

Tre dager senere døde babyen.

Kirkhorn sier at babyen skal ha blitt utsatt for vold flere ganger over noe tid.

- Det er svært vanskelig å anslå hvor gamle blåmerker er, men vi mener det har skjedd flere ganger.

Babymorens far er også formelt siktet i saken, men ifølge Kirkhorn ser det ut til denne siktelsen vil bli frafalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.