Gå til sidens hovedinnhold

Får støtte

Høyre og FrP i bydelsutvalget vil gi sin støtte til en moske på Mortensrud, men mener menigheten selv må ta initiativ i saken.

søndre nordstrand: Søndre Nordstrand Mulimske Menighet ønsker at Bydels Søndre Nordstrand skal ta det første initiativet til at det blir bygget moske på Mortensrud. Det synet deler ikke de politikerne Nordstrands Blad har snakket med.

Bydelen disponerer ingen tomter, og jeg ser vel egentlig ikek at bydelen har mulighet til å ta et slikt initiativ, sier Trond Hjelmerud, gruppeleder i Fremskrittspartiet i bydelutvalget.

Menigheten må selv gå i dialog med Plan- og bygningsetaten og finne en ledig tomt. Vi stiller oss positive til konkrete planer, det tror jeg hele bydelutvalget gjør, sier Hjelmerud (FrP). Også i Høyre mener menigheten må legg et konkret forslag på bordet.

Vi skjønner at de har behov for noe større, jeg har selv sett hvor trangt det er, men de må selv definere hva de trenger, sier Høyres gruppeleder Teddy Kjendlie.

Jeg håper det er mulig for dem å finne noe, og vi kommer til å støtte et konkret forslag, sier Kjendlie.

Høyre og FrP er for passive i sin tilnærming. Jeg mener bydelsutvalget bør gå i dialog med menigheten, slik at vi finner en tomt som egner seg for formålet, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Ola Mannsåker. Han peker på at menigheten kan ende opp med en tomt de ikke får bruke, kanskje på grunn av naboprotester.

Ap støtter intensjonen i at de skal få bygge en moske, og hvor dette blir skal ikke byutviklingskomiteen få bestemme for oss. Her må teknisk komite og bydelsutvalget på banen, mener Mannsåker.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted