Gå til sidens hovedinnhold

Får ta i bruk hele Storgården barnehage

Ekstramidler og høyere barnetall enn først antatt gjør at Bydel Østensjø slipper å la barnehageavdelinger stå tomme i 2015.

ØSTENSJØ: – Dette er veldig bra, men skulle også bare mangle. Vi trenger disse barnehageplassene, sier Hanne Eldby (SV), leder av oppvekstkomiteen i Østensjø bydelsutvalg (BU).

BU reagerte sterkt da de nylig fikk vite at bydelen ikke ville få midler til å drifte alle avdelingene i nye Storgården barnehage, som skal åpne høsten 2015.

LES OGSÅ: Nye Storgården barnehage kan bli stående halvtom

Alternativet var å nedlegge små barnehager i bydelen og flytte barna til Storgården, eller fremskynde avviklingen av midlertidige barnehager.

Trekker forslag

I sitt forslag til bydelsbudsjett for 2015, som ble fremlagt torsdag 27. november, foreslo bydelen derfor å nedlegge en midlertidig barnehage på Haraløkka, for å ha råd til å drifte hele nye Storgården barnehage. Nå strykes forslaget.

– Nå får vi penger til å drifte alle de elleve basene i Storgården barnehage, og vi slipper å legge ned paviljongen på Haraløkka. Dette er gledelig og kommer bydelens innbyggere til gode, sier barnehagesjef Tommy Grotterød.

Begrunnelsen er budsjettbehandlinger på Stortinget som gir flere barnehageplasser til kommunene, samt nye prognoser som viser høyere fødselstall de nærmeste årene enn først forutsatt.

Bydelen var akkurat i ferd med å informere berørte foreldre om nedleggelsesforslaget da kontrabeskjeden fra byrådsavdelingen kom.

– Vi skal fortsatt legge ned paviljongen på Lopperud, det er det mange som ser positivt på, men å legge ned paviljongen på Haraløkka i tillegg er jeg glad for at vi slipper. Å få drifte hele Storgården som en ny barnehage er også viktig for oss, sier barnehagesjef Grotterød.

LES OGSÅ: -Tull at vi trenger flere barnehager i Østensjø

Får flere plasser

Bydel Østensjø får nå en økning i antall barnehageplasser neste høst. Det er lokalpolitiker Hanne Eldby glad for.

– Vi synes det er veldig fint at byrådet har hørt på protestene som har kommet fra Østensjø. Nå kan forhåpentligvis også barn som er født etter august i år få tilbud om barnehageplass når de trenger det, sier Hanne Eldby.

– Paviljongen på Haraløkka skal ned før eller siden, men er fin så lenge den kan brukes og unger trenger plass. Vi må få andre barnehageprosjekter på plass før vi kan legge ned brukbare barnehager, sier Eldby.

LES OGSÅ:

Slik blir nye Storgården barnehage

To barnehager på Sæter kan bli nedlagt

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter