*Nettavisen* Nyheter.

Far til drapsoffer kritiserer sikkerheten i domstolene

Oslo (NTB): I begge rettsrundene i høst hvor en 22-åring ble dømt for å ha knivdrept en kamerat, ble ingen kontrollert på vei inn i rettssalene. Faren til drapsofferet refser sikkerheten i norske domstoler.

09.02.14 03:10

I rettsrundene i Oslo i fjor høst satt Erik Bråthen og ekskona bare få meter unna 22-åringen som ble dømt til tolv års fengsel for drapet på sønnen.

- Det var det første jeg la merke til under rettssaken, og det henger ikke på greip. Hva om jeg hadde fått en reaksjon? Han har tross alt drept sønnen vår, og vi satt to meter fra ham uten noen sperringer imellom, sier Erik Bråthen til VG.

Oslo tinghus har lenge bedt om midler for å etablere en sikkerhetskontroll i det som er landets største rettsbygning. I november i fjor ble det imidlertid kjent at den nye regjeringen trakk tilbake 33,3 millioner kroner som var foreslått til etableringen av sikkerhets- og adgangskontroll i tinghuset.

- Vi hadde veldig kort tid på oss da vi overtok regjeringsansvaret, og hadde noen akutte ting som da måtte prioriteres først. Men jeg vil gjerne ha sagt: Denne regjeringen prioriterer virkelig sikkerheten i domstolene, så får vi se hvordan budsjettprosessene går, sier statssekretær Vidar Brein-Karlsen til VG.

I januar hadde tinghuset 17 saker med ekstraordinære sikkerhetstiltak, men ellers kan hvem som helst komme inn uten å legitimere seg, og uten å gå gjennom en sikkerhetssjekk hvor alt fra våpen til eksplosiver kan bli oppdaget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.