RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Far tiltalt for å ha underslått 17. mai-penger fra barneskole

(Scanpix)
FAU-lederen skal ha tatt nesten 100.000 kroner fra en konto der overskuddet fra skolens 17. maiarrangementer sto plassert.

Det kommer fram i en tiltale tatt ut av Statsadvokatene i Oslo.

Ifølge tiltalen skal mannen, som er i starten av 50 årene, ha unnlatt å videreføre 97.667 kroner som tilhørte Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) fra sin egen eller selskapet der han er styreleder sin konto.

Selskapet ble registrert i samme periode som overskuddet fra 17. maiarrangementene ikke skal ha blitt overført til riktig konto.

TIPS? Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Nekter straffskyld
«Midlene var betrodd ham som styreleder for FAU og utgjorde overskudd fra 17. maiarrangementer i 2008, 2009 og 2010, samt bokstøtte til skolens bibliotek», står det i tiltalen.

Mannens forsvarer, Kirsten Birgitte Sigmond, opplyser at han nekter straffskyld.

Til Nettavisen sier mannen at han er uenig i tiltalen.

- Den er basert på feil faktum og det er altfor tidlig å konkludere med noe som helst. Det ligger et helt andre motiver bak denne vendettaen enn det som fram i tiltalen. Det er dokumentbevis i saken som langt på vei dekker min forklaring av det som har skjedd. Utover dette vil jeg ikke kommentere saken. Det er Ikke min stil å forhåndsprosedere en sak i pressen, sier han.

Anmeldt av FAU
Politiadvokat Inga Porsmo som skal aktorere saken, opplyser til Nettavisen at det er FAU-representanter ved den aktuelle barneskolen i Oslo som har anmeldt den tidligere FAU-lederen.

- Hovedforhandlingene skulle egentlig vært i dag, men er utsatt fordi en av fornærmedes FAU-representanter er i utlandet. Det er foreløpig ikke funnet et nytt tidspunkt, opplyser hun.

Utover dette ønsker hun ikke å kommentere saken.

Nettavisen klarte ikke å få kontakt med den aktuelle skolens rektor, som satt i FAU-komité med tiltalte, for en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere