*Nettavisen* Nyheter.

Far tiltalt på drapsforsøk på datter: - Forsøkte å skylde på sønnen (14)

DRAPSFORSØK: Faren til en da 18 år gammel kvinne, er tiltalt for drapsforsøk, mens mor, datter og to sønner er tiltalt for vold. Politiet mener også at familien forsøkte å legge skylden på den mindreårige sønnen i familien. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Familiemedlemmer til jenta som ble forsøkt drept i 2017 er blant annet tiltalt for å ha forsøkt å legge skylda på hennes lillebror.

06.05.19 12:30

Dette kommer fram av tiltalen som nå er klar.

Faren til den da 18 år gamle kvinnen, er tiltalt for drapsforsøk. Moren, en søster og to brødre er tiltalt for grov vold, skriver Østlandets Blad (Pluss-sak).

12. september 2017 ble den unge kvinnen forsøkt drept med flere knivstikk. Seks av kvinnens familiemedlemmer ble dengang pågrepet og fremstilt for varetektsfengsling. Alle var av utenlandsk opprinnelse, og politiet trodde drapsforsøket var æresrelatert.

I følge tiltalen skal familien ha forsøkt å skylde på den 14 år gamle sønnen, ved at han ble iført en blodig t-skjorte som ble brukt under knivstikkingen.

Faren avviser denne delen av tiltalen.

– Dette er helt nytt for oss. Verken min klient eller jeg skjønner hvor de har dette fra. Vi har lest det i tiltalen, men det har ingen rot i virkeligheten slik jeg kjenner saken, sier advokat Daniel Storrvik, som er farens forsvarer, til avisen.

Han erkjenner imidlertid knivstikkingen, men ikke drapsforsøk. Han avviser også at det var æresrelatert.

Les fyldigere sak om tiltalen her i Østlandet Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.