Gå til sidens hovedinnhold

Får totalt 250.000 kroner til breddeidrett

Ormsund Roklub driver ikke bare med toppidrett. Derfor er den i år belønnet med 50.000 kroner for å satse på bredden.

MALMØYA: Det er Oslo krets av Norges kvinne- og familieforbund som har tatt på seg spanderbuksene etter at roklubben sendte inn en søknad om støtte for å legge til rette for sunn aktivitet på Nordstrand og Bekkelaget.

Dette gjør den 130 år gamle klubben allerede blant annet gjennom sin idrettsskole ved Nedre Bekkelaget skole.

– Vi har som eneste roklubb en idrettsskole godkjent av Norges idrettsforbund. Et samarbeid med Nedre Bekkelaget skole gir elever i 7. trinn tilbud om organisert trening i skoletiden, forteller nestformann Magnus Grepperud.

I tillegg til trening for de som vil bli topproere, tilbyr klubben 0gså trening og aktiviteter for Malmøya og Fjordgløtt barnehager, den er et lokalt samlingspunkt for barselgrupper både dag og kveld, og samler og tilbyr trening for 60 + grupper.

Ikke hverdagskost

– Alle disse tiltakene for barn, unge og familier er helt i vår ånd. Vi var ikke i tvil om at Ormsund Roklub skulle få pengene de søkte om, sier Inger Johansen, leder av Bekkelaget kvinne- og familieforening.

Og hun lover at det vil komme mer penger neste år.

– I sin søknad skriver roklubben at den trenger 250.000 kroner fordelt på fem år for å kunne drive disse aktivitetene. De søkte bare om 50.000 i år, men vil få de resterende 200.000 neste år, sier hun.

I roklubben er man kjempefornøyde med støtten.

– Vi er ikke bortskjemte med sponsorer, og har aldri fått en så stor sum før. Dette er ikke hverdagskost for oss. Det føles som jul, påske og 17. mai på en gang, sier Magnus Grepperud.

Bredde gir topproere

Han forteller at interessen for roklubbens aktiviteter er stor, og at klubblokalene er et miljøskapende samlingspunkt for Malmøyas beboere.

– Derfor er det ekstra hyggelig at kvinne- og familieforbundet verdsetter breddeidretts-tiltakene våre så høyt. Konkurranseidretten berøres også av dette. Den er jo et resultat av breddeidrett, sier Magnus Grepperud, som selv har OL-bronse og to VM-gull i toer uten styrmann sammen med Sverre Løken.

Med sponsorpengene får roklubben mulighet til å ta seg av enda flere.

– Vårt hovedmål nå er å engasjere aktivitetsledere og trenere til nybegynnere. Vi ønsker velkommen svømmedyktige gutter og jenter fra 12 år og oppover, sier Grepperud.

Vil du vite mer om Ormsund Roklubb kan du klikke deg inn på hjemmesiden www.ormsund.no

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen