*Nettavisen* Nyheter.

Får TV-jobb etter reality

Reality er mer enn 15 minutters berømmelse. Mange får jobb i norske medier etterpå. Her er 14 av dem.

15.10.05 12:56

(SIDE2): Alle kanaler er fylt med realityfjes. Også NRK:

Truls Pedersen deltok i Robinson i 2001. Nå leder han barne-tv på statskanalen - nemlig Pysj Pop Baluba.

- Dette må være drømmen over alle drømmer: Jeg jobber ute, og jeg jobber med barn som er med på noe de synes er kjempemorsomt, har Hedmarks-gutten uttalt tidligere.

«Dette må være drømmen over alle drømmer»

Truls Pedersen gikk fra Robinson til NRK

Ole Andre Sivertsen var også med på TV 3s første Robinson-ekspedisjon. Siden ble den blide trønderen Newton-Ole og er også en hyppig gjest i andre kunnskapsprogrammer.

Mest profilert under og etter Robison ble likevel Christer Falck. Intrigemakeren ble kalt tilbake til øya som programleder og vet hvordan han skal skape overskrifter. Han er også sentral i musikkbransjen, som sjef i CC Records.

Elisa Røtterud er nok et eksempel fra Robinson. I etterkant fikk hun sitt eget TV-show: «Elisas Univers», men det forsvant like fort som det kom. Hun jobber nå som frilansjournalist, blant annet for bladet Henne.

Overøst med tilbud
2001 var det første virkelige realityåret, ikke bare med Robinson, men også Big Brother. Derfra kjenner vi Anette Young, som nylig ble ansatt som Radio Citys første kvinnelige programleder.

Også BB-vinneren Lars Joakim Ringom opplevde virak og stor oppmerksomhet. Han har blant annet jobbet i kulissene til Big Brother senere - foruten med Lompelandslaget på teater.

Til Dagsavisen i august sa at han tilbudene strømmet inn etter programmet på TVNorge.

«Det er skremmende hvilken makt TV har»

Lars Joakim Ringom,
populær BB-vinner

- Der og da fikk jeg mange muligheter, men det føltes mest skremmende. Tilbudene kom fordi jeg hadde vært på TV. Plateselskapet som tilbød meg platekontrakt hadde ikke engang hørt meg spille. Det er skremmende hvilken makt TV har, sier han.

Som Falck og Ringom, så TV-sjefene et talent i «71 grader nord»-vinneren Hanne Steen Henriksen. Hun ble programleder for Villmarksliv, og har også funnet seg en kjæreste i bransjen - Tom A. Haug i Hotel Cæsar.

Chatteverter
Dessuten er det mange som har fått jobb som chatteverter etter å ha vært gjennom intriger, slit, idyll og utstemming på TV.

Patrick Strøm og Laila Ludvigsen var med i årets Big Brother. Begge er å se på skjermen på Mess-TV på TVNorge.

Bjørn Sjulstokstakk av med seieren i TV 3s Baren og er også å se på Mess.

Patrick Strøm viste sin interesse hos TVNorge etter at han kom ut av BB-huset. Han ble innkalt til audition og det gikk bra.

- I utgangspunktet var det folk i TVNorge som mente jeg passet til noe innen TV. Jeg begynte i Mess og håper det kan bringe til noe videre, sier Strøm til side2.

Selv superfloppen Kråkeslottet har født en programleder. Kjønnsopererte Desiree Hafstad er også vertinne på Mess-TV.

Farmen-invasjon
Etter flere sesonger av «Farmen», der deltagerne skal drive en gård slik de gjorde det på 1900-tallet, har flere av de tidligere deltagerne fått jobbtilbud.

Gaute Grøtta Grav vant første runde med «Farmen» og fikk flere jobbtilbud. Han har selv ledet programmet i ettertid, vært programleder for Sone 2 og nå er nå aktuell med «Søppelkongen» på TV 2.

Barbro Fagerbakk ble kjent gjennom fjorårets versjon og er nå å se på «Kjendisjakten» på TV 2. Da kanalen tok kontakt med henne etter «Farmen», sluttet hun i jobben og flyttet fra Narvik. Hun hadde ingen erfaring fra TV.

- Det hadde jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Men da de kom med tilbudet sa jeg ja med en gang, har Fagerbakk tidligere uttalt.

Farmen-deltager Live Nelvik fikk jobb i P3 etter sitt opphold på Øvre Haukås i Sogndal, der programmet ble spilt inn.

Snillere TV
Ifølge medieviter Alex Iversen er folk lei av konsepter med intriger eller der deltagere skal bli utstemt. Det vil bli mer av serier som suksessen «Heia Tufte!» i fremtiden.

- Serien er «feel-good», inkluderende og hyggelig. Jeg vil tro at vi vil se noe lignende ved neste semester, sier Iversen til side2.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag