RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Far ville fire ned datteren

Sist oppdatert:
Tre år gammel gutt ramlet ned mellom to fjellknauser i et turområde i Sverige.

Det melder den svenske avisen Exspressen.

- Han har sklidd og ramlet ned. Han har falt så langt at foreldrene ikke ser ham - men de kan høre ham, sier Dan Svensson ved redningstjenesten i Skåne til avisen.

En fjellklatrer har forsøkt å redde treåringen - uten hell.

- Klatreren hang opp-ned, men kom ikke langt nok ned til at han klarte å få tak i gutten. Nå har vi sendt ned kroker, som vi prøver å overbevise gutten om at han må ta tak i. Gutten har det tilsynelatende bra, men er redd og i sjokk, sier Svensson.

Etter flere mislykkede redningsforsøk ble det forsøkt å heise ned en liten jente som kunne hente med seg den lille gutten opp igjen.

- Det var faktisk en pappa som ringte oss og fortalte at hans datter er veldig liten og nett. De kom akkurat hit, sa Svensson til den svenske Aftonbladet ved 15.15-tiden.

Det viste seg at sprekken ikke var stor nok til å heise opp begge barna. Historien endte likevel godt.

Like før klokken 16 ble gutten reddet opp ved hjelp av en spesialdesignet stang som de fikk festet til klærne hans. Lettelsen var stor da det ble konstantert at treåringen var uskadd.

- Mennene som har jobbet med dette i hele dag felte en tåre, det gjorde vi alle. Gutten har vært utrolig flink, sier redningsleder Svensson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere