RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fara vil kjøpe finsk og dansk

Sist oppdatert:
Billettsystemselskapet vil styrke posisjon i det nordiske markedet og sikre større slagkraft i ekspansjonen i Europa.
Det er selskapene Buscom og TNC Connect som nå ligger an til å havne på Faras hender.

Fara melder at de har signert en intensjonsavtale om overtagelse av virksomheten i det finske billetteringsselskapet Buscom, samt at de har er i samtaler for å overta det danske selskapet TNC Connect.

- Buscom OY er suveren markedsleder i det finske markedet, og samlet vil FARA kunne få en sterk posisjon i Norden, sier administrerende direktør i FARA, Lars Lillegraven.

TNC Connect leverer løsninger for sanntids passasjer informasjon og flåtestyring til kollektiv transport sektor.

- Sammen med Fara's egen løsning for elektronisk billettering vil Fara kunne tilby en komplett og integrert løsning for billettering, informasjon, og flåtestyring til våre kunder i Norden og øvrige Europa, sier administrerende direktør Lars Lillegraven i Fara.

Ambisjoner

- Fara`s ambisjon er å være den ledende aktøren i Norden og en ledende aktør internasjonalt innen elektronisk billettering og tilgrensende intelligente løsninger for kollektiv transport i Norden. En styrket posisjon på hjemmemarkedet Norden vil gi enda større slagkraft i satsningen i resten av Europa, heter det i en børsmelding fra Fara.

For å finansiere kjøpene ber styret om fullmakt til å gjennomføre en emisjon på 37,55 aksjer. Basert på torsdagens sluttkurs tilsvarer det rundt 93,5 millioner kroner.

Buscom

Buscom har kunder i Finland, Danmark, Norge, Sverige, Russland, Tyskland, Ungarn og Sveits, og er aktive i Hellas og Frankrike.

Buscom har en historie for sterk innovasjon og tester nå ut bruk av mobil telefon som betalings medium på buss. Selskapet hadde i 2006 en omsetning i overkant av 32 millioner kroner, og har 20 ansatte. Selskapet er lokalisert i høyteknologibyen Oulu, hvor for øvrig Nokia`s R&D virksomhet er basert.

Intensjonsavtalen gjelder overtagelse av innmaten i Buscom og prisen er en kombinasjon av oppgjør i kontanter og aksjer i FARA. I tillegg kan prisen justeres avhengig av Buscom`s resultat i 2007.

TNC Connect

TNC Connect eies i dag av TeleVenture Private Equity V AS, som ledes av Rune Rinnan.

- Rinnan har mye kunnskap om markedene vi henvender oss til som eier av TNC Connect og som mangeårig styremedlem i Q-Free ASA.

Rinnan har stilt seg til disposisjon for å sitte i styret til Fara.

Prisen er regulert til 17,3 millioner kroner. I tillegg kommer en eventuell earn-out på maksimalt 3,4 millioner kroner knyttet til TNC Connect`c omsetning i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere