Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fare for epidemier i Pakistan

Foto: K.M.Chaudary (Ap)
Sist oppdatert:
- Å sørge for rent drikkevann til flomofrene i Pakistan er nå en kamp mot klokka, sier Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Ifølge Sommerfeldt øker nå tilfellene av diarè eksplosivt, og faren for epidemier av vannbårne sykdommer er akutt i de hardest rammede områdene.

Fire uker med regn
Etter fire uker med regn og oversvømmelser, jobber Kirkens Nødhjelp nå på spreng for å få renset vann til så mange som mulig i distriktene Nowshera og Charsadda i Pakistan, skriver organisasjonen i en pressemelding.

- Av over 200.000 registrerte tilfeller av akutt diarè, er det nettopp i disse distriktene nord for Peshawar at tilfellene øker aller mest, skriver de.

Kolera
- Med hjelp av vannrenseanlegg, latriner og utdeling av vann har man klart å holde epidemiene i sjakk etter jordskjelvet i Haiti. Flom gir imidlertid større risiko for vannbårne sykdommer, og i Pakistan er topografien og alle de ødelagte veiene en kolossal utfordring. Forsatt er det mennesker man ikke har nådd med noen form for hjelp, og fra våre folk får vi inn rapporter om stadig økende utbredelse av diarè, men også tilfeller av kolera. Dersom dette utvikler seg til epidemier, vil dødstallene raskt skyte i været, sier Sommerfeldt. (ANB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!