RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fare for lokale oversvømmelser på Østlandet


Kraftig regnskyll onsdag førte til lokale oversvømmelser, slik som her i Verkseier Furulunds vei i Oslo.
Kraftig regnskyll onsdag førte til lokale oversvømmelser, slik som her i Verkseier Furulunds vei i Oslo. Foto: William Jenssen
Sist oppdatert:
Kraftige regn- og tordenbyger skyller innover Østlandet onsdag ettermiddag og kveld.

Nedbørsmengdene kan bli mellom 30 og 60 millimeter i en tretimers periode.

Det er derfor fare for lokale oversvømmelser, små jordskred og flomskred der bygene treffer, skriver Meteorologisk institutt i OBS-varselet.

- Bygene er veldig lokale. Nå har det vært mest aktivitet mellom Vestfold og Kongsvinger, men det er fare for tordenbyger over hele Østlandet. Enkelte plasser vil det være over raskt, mens det vil henge igjen litt lenger andre steder. Det er mye flaks og uflaks slik været er nå, sier Ingrid Bentsen, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, til Nettavisen.

Siden det er knyttet stor usikkerhet til hvor byene kommer, er det også vanskelig for Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) å si hvor det er fare for oversvømmelser og jordskred.

- Når det er forventet såpass intensive byger som det er varslet, er vi enig i at det kan føre til jordskred og lokale oversvømmelser.Vi har ikke gått ut med skredvarsel eller flomvarsel siden det er knyttet stor usikkerhet til hvor bygene treffer, sier Knut Ola Aamodt, vakthavende hydrolog ved NVE, til Nettavisen.

De gule bildene viser bygeaktiviteten over Østlandet.
Slik så det ut ved Ring 2 i Oslo etter kraftig regnvær i fjor sommer. Nå varsler meteorologene at det er fare for lokale oversvømmelser onsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Meteorolog: - Ingenting som tilsier langvarig knallvær

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere